Les dues mocions presentades per la CUP al ple, tombades per l'equip de govern

Una era perquè no es perdi la feina feta durant el mandat del 2015-2019 i l'altra en suport i adhesió a la vaga general feminista convocada pel 8 de març.

Publicat 26/02/2019, Torelló - Política

L’equip de govern de Torelló va tombar en el ple les dues mocions presentades per la CUP. Una era perquè no es perdi la feina feta durant el mandat del 2015-2019 i que demanava encomanar al personal tècnic de l’Ajuntament, un llistat dels punts pendents d’execució de les mocions presentades en aquesta legislatura, així com de les incidències i propostes presentades i consensuades en les comissions informatives de les diferents àrees. Tot plegat amb la intenció de traslladar el resultat d’aquest buidatge al proper equip de govern perquè el pugui tenir en compte en la seva acció de govern. El cupaire Lluís Tuneu va dir que “sovint, propostes que han rebut el suport de la majoria de grups s’acaben perdent en el temps perquè no s’han pogut executar en els mandats ordinaris per la raó que sigui”. L’alcalde, Santi Vivet, va dir que “es passa la pilota als tècnics de l’Ajuntament i ells no poden assumir-ho”. A més, va afegir que tots els grups “n’hem pres nota i, a més, podem accedir a les actes”. El batlle va dir que amb aquesta moció “hipotequem el proper equip de govern que sorgeixi de les eleccions municipals i li lliguem les mans en qüestions en les quals no ha pogut intervenir”. Tant Tuneu com el portaveu d’ERC-JpT, Jordi Casals, van mostrar-se sorpresos per aquesta afirmació ja que “aquesta moció en cap moment diu que el proper equip de govern hagi d’assumir els acords, sinó que és únicament informatiu”. “Excuses com aquesta no valen”, va dir el cupaire. Lluís Tuneu va comentar que “els càrrecs electes han de complir els seus compromisos i que tot i que s’ha aprovat el codi ètic i de bones pràctiques de l’Ajuntament uns punts abans, l’equip de govern ja no ho recorda”, però que queda “ben retratat”. Per la seva banda, el republicà Jordi Casals va dir que “sempre és bo saber quines actuacions han quedat al calaix” i que els tècnics “sempre estan a disposició del consistori”. 


L’alcalde va mostrar-se “parat de la facilitat que teniu per barrejar les coses i també estaria bé, per coherència, que quedessin per escrit les coses que s’han fet”. Vivet va aprofitar per retreure a la CUP que no donés suport a delegar el servei de la gestió de l’aigua al Consell Comarcal i va dir “si matxequem, matxequem tots”. En aquest punt l’alcalde també va retreure al portaveu d’ERC que rigués durant la seva intervenció.

Lluís Tuneu va dir a Santi Vivet que “et torna a trair el cap calent i tens un problema de comprensió”. Va deixar clar que “aquest Ajuntament no ha remunicipalitzat l’aigua sinó que l’ha cedit al Consell Comarcal” i per això des de la CUP no hi van donar suport. Pel que fa Jordi Casals va demanar a l’alcalde que “rectifiqui” les seves paraules i que “titllar de maco al portaveu d’ERC no és propi d’un batlle i que en el ple el tracte sempre ha estat respectuós”. També va afegir que “l’alcalde també ha somrigut en d’altres ocasions quan han intervingut els grups de l’oposició”. La discussió va acabar amb les paraules de l’alcalde: “gràcies per les teves lliçons Jordi”.
ERC-JpT i el PSC van donar suport a la moció de la CUP.


L’altra moció que no es va aprovar va ser en suport i adhesió a la vaga general feminista convocada pel 8 de març. Va comptar amb el vot a favor d’ERC, el vot en contra del Pdcat i Fem i l’abstenció del PSC. La regidora de Polítiques d’Igualtat, Carme Francolí, va demanar que es retiressin alguns punts del text en què no estaven d’acord però la regidora de la CUP, Elena Crespi, va dir que “no els retirarem, perquè la convocatòria de vaga és un moment per reivindicar la lluita feminista des d’un punt de vista tranversal”. El regidor d’ERC-Jpt Xevi Lozano va lamentar que “no s’hagi pogut fer un document consensuat per tots els grups tal i com es va fer l’any passat”. També va coincidir amb la CUP “en la manca de lideratge de la regidoria d’Igualtat”. 

 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació