Els grups independentistes també guanyen a la resta de la Vall del Ges

Sant Vicenç és el municipi de la Vall del Ges on la participació ha caigut menys i s'ha situat al 69%.

Publicat 16/02/2021, Sant Vicenç/Sant Pere/Orís - Política
les-forces-independentistes-tambe-guanyen-a-la-resta-de-la-vall-del-ges

Sant Vicenç, en canvi, és la població on la participació ha caigut menys i ha passat del 89% al 69%. Junts ha estat el clar vencedor amb 472 vots, seguit d’ERC amb 260, la CUP amb 176, el PSC amb 80, el Pdcat amb 39, ECP amb 21, Vox amb 20, el PP amb 8, Cs 12 i altres 13. L’alcalde de Sant Vicenç, Èric Sibina, agraeix “el comportament exemplar dels membres de les meses electorals” durant tota la jornada i també dels representants de les administracions “per fer d’aquestes unes eleccions segures”. Sibina celebra que Sant Vicenç sigui el municipi amb la participació “més alta de la Vall del Ges” i destaca que els resultats són similars“ a la resta de la comarca d’Osona” amb una clara victòria de Junts i una segona posició d’ERC. També lamenta els  vots de Vox, “un partit que no hauria d’existir”.

A Sant Pere, Junts s'ha imposat amb 503 vots, en segona posició ERC amb 292, la CUP amb 116, el PSC amb 90, el Pdcat amb 18, ECP amb 12, el PP amb 3, Vox amb 22, Cs 9 i altres 9. La participació va ser del 58,60%. El 2017 va ser del 86,94%. L’alcalde, Jordi Fàbrega, valora positivament els resultats “dins el context de pandèmia en què estem immersos” i tenint en compte que “darrerament a Sant Pere s’han produït diversos brots que poden haver alterat la participació”. Pel que fa l’anàlisi dels resultats diu que reafirmen “la nostra voluntat d’avançar cap a la independència de Catalunya”. Fàbrega també fa un agraïment especial a totes les persones que han format part de les meses electorals, als organitzadors i als regidors que “han estat al peu del canó”, ja que ell que és positiu per coronavirus i no hi ha pogut acudir.

A Orís, Junts va aconseguir 76 vots, ERC 32, la CUP 21, el PSC 13, el Pdcat 10, ECP 8, el PP  4, Vox 3, Cs 2 i altres 2. En aquest cas la participació va ser del 67,17% quan el 2017 havia sigut del 90,20%. L’alcalde, Arnau Basco, explica que s’ha revalidat “la majoria independentista” i destaca el bon paper que han fet “els líders independentistes i especialment el de Junts”. Basco afegeix que ara “és moment de treballar i de posar el comptador a zero” i treballar conjuntament “a favor de l’independentisme i a través de la unitat”.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació