Llum verda a la moció sobre el llibre d’estil urbanístic i Torelló lliure de plàstics

La primera la va presentar la CUP i la segona JxCat Torelló. 

Publicat 26/11/2019, Torelló - Política
llum-verda-a-la-mocio-sobre-el-llibre-d-estil-urbanistic-i-torello-lliure-de-plastics

Els regidors de JxCat. (Foto: Ajuntament de Torelló).

El PSC i JxCat Torelló van aprovar la moció que va presentar la CUP sobre el llibre d’estil urbanístic. L’equip de govern, per la seva banda, hi va votar en contra. El cupaire Jordi Casas va explicar que “la moció vol treballar, ordenar i estructurar un seguit d’accions que cal mirar en conjunt” i que “l’urbanisme el podem entendre com l’organització territorial de la convivència i com una eina de caire social i fins i tot com una eina creativa artística”. Per això “proposem un treball transversal i de mirada llarga, on perspectives com la de gènere tingui una importància vital, però sense oblidar l’accessibilitat, l’entorn, el medi, l’arquitectura, la mobilitat i l’art, i que professionals d’aquests sectors ens exposin les seves mirades per acabar realitzant un manual d’urbanisme de la vida quotidiana per els pròxims anys”.  La moció proposa planificar i calendaritzar diferents reunions de treball sectorials per tal de realitzar el llibre d’estil, crear una comissió que faci un esbós de quins experts contractar, realitzar una fase participativa oberta a la ciutadania i enllestir-lo abans d’acabar el 2020. Des de l’equip de govern, l’alcalde, Marçal Ortuño, va justificar el vot en contra del seu grup perquè tot i compartir el contingut de la moció “no aporta res de nou” i que ja ho porten incorporat al seu pla de govern.

Per altra banda, el ple també va aprovar una moció del grup municipal JxCat sobre Torelló lliure de plàstics que va comptar amb el suport de la CUP i el PSC i l’abstenció de l’equip de govern perquè “ja s’hi està treballant”. Proposa que l’Ajuntament es comprometi a no finançar activitats o esdeveniments que utilitzin envasos de plàstic d’un sol ús i que es garanteixi que, a la pràctica, el 100% dels envasos utilitzats siguin biodegradables i es puguin reutilitzar i reciclar. També que l’Ajuntament limiti al màxim l’ús d’envasos no sostenibles en l’edifici consistorial així com a les altres dependències públiques i que reclamarà un pla de sostenibilitat de tots els esdeveniments que rebin finançament públic i/o col·laboració municipal. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació