Manuel Roig guanya el premi Vila de Torelló, en la modalitat de poesia

Núria Martí de Girona ho va fer en la modalitat de narrativa. 

Publicat 15/04/2019, Torelló - Cultura
manuel-roig-guanya-el-premi-dels-premis-vila-de-torello-en-la-modalitat-de-poesia

Acte de lliurement dels premis. (Foto: Escola Rocaprevera).

‘Ha eixit el riu’ de Manuel Roig, d’Ibi (Alacant), va guanyar la 21a convocatòria dels premis Vila de Torelló GAT Literari, en la categoria de poesia. En narrativa, Núria Martí de Girona amb ‘Pit Bull’ va obtenir el primer premi. Tots dos van aconseguir 600 euros.  L’accèssit de poesia va recaure a Ariadna Carrasquer de Calella de Mar amb ‘Pensaments de matinada’ i el de narrativa a Teresa Guiluz, de Vilanova i la Geltrú, amb ‘La banda’. Els premis els organitza l’Associació d’Estudis Torellonencs (ADET) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torelló. 

Durant l’acte també es van lliurar els guardons de la segona edició dels Premis ‘Pescallunes/Pescalletres’ que s’atorguen als millor treballs literaris presentats per les escoles de Torelló. Es van premiar un total de dotze alumnes de les escoles del municipi i hi van  participar prop d’un centenar de nois i noies estudiants de primària i secundària. En aquesta edició dels premis s’han editat dos reculls de les obres guardonades i finalistes d’aquest dos concursos literaris. Tots dos amb la intenció de posar a l’abast dels lectors i públic en general les obres guardonades i més rellevants del certamen.

A més, es va fer el lliurement del premi ‘Recuperem les fonts de Torelló’, el concurs adreçat als alumnes de les escoles que van visitar l’exposició amb el mateix nom organitzada pel Museu de la Torneria i l’ADET i que tenia com a objectiu enumerar i documentar el màxim de fonts públiques del casc urbà de Torelló. El van guanyar Clara Casas i Jana Vila, alumnes de cinquè de l’Institut Escola Marta Mata.


L’acte, conduït per la periodista Nati Adell i celebrat al teatre Cirvianum de Torelló, va comptar amb l’espectacle de titelles ‘El gos de presa’, una adaptació del conte de Prudenci Bertrana  a càrrec de la companyia Titelles Naip. També s’hi van llegir fragments dels poemes guanyadors del GAT literari a càrrec d’Assumpta Arimany i Gabriel Salvans, tots dos membres de Els Rapsodes del Ges.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació