Marçal Ortuño, escollit nou alcalde de Torelló

ERC-JpT i la CUP van ser els dos únics grups que van presentar candidatura. 

Publicat 17/06/2019, Torelló - Política
marcal-ortuno-escollit-nou-alcalde-de-torello

A l'esquera, Santi Vivet i a la dreta, Marçal Ortuño.

Marçal Ortuño va ser investit dissabte com alcalde de Torelló, el primer alcalde d’ERC després de la instauració de la democràcia. La sessió protocol•lària es va celebrar per primera vegada a la sala noble de Can Parrella que va quedar plena de gent. Després de constituir la mesa formada per la regidora de més edat, Maria Àngels Casals, (CUP) i la de menys edat, Núria Codina (JxCat), els regidors electes van presentar les credencials i van fer el jurament o promesa de les obligacions del càrrec, tots “per imperatiu legal”, i es va passar a la votació amb vot secret. ERC-JpT i la CUP van ser els dos únics grups que van presentar candidatura. Després de l’escrutini Ortuño va sortir elegit com alcalde amb els 7 vots del seu grup, per davant de Francesc Manrique que va obtenir els 5 del seu partit, i cinc en blanc de JxCat i el PSC. Marçal Ortuño va ser proclamat alcalde tot i no tenir la majoria absoluta i va rebre en mans del seu predecessor, Santi Vivet, la vara que l’acredita com a tal. El nou alcalde de Torelló va explicar que viu aquest moment “amb agraïment, il·lusió i compromís”. Va tenir paraules d’agraïment “als votants i al grup”, així com “a la família, l’escola, la feina, les entitats i aquells que estan privats de llibertat” fent referència als presos polítics. També va donar les gràcies a Santi Vivet “per com ha anat el traspàs i per les converses que hem mantingut més enllà de colors i de partit”. 
 
Abans la portaveu d’ERC-JpT, Núria Montanyà, va manifestar que “avui és un dia especial perquè és la primera vegada després de la democràcia que Torelló té un alcalde republicà”. També va afegir que “comença un nou mandat que ha de portar aire fresc” i que “ha de recuperar la vitalitat que el municipi ha perdut en els últims anys”. Montanyà va afegir que “el fet de governar en minoria ens obligarà a treballar encara millor per buscar vies de diàleg i consensos”, no només amb la resta de grups sinó també “amb la ciutadania”. 

Per la seva banda, el portaveu de la CUP, Francesc Manrique, va començar la seva intervenció destacant “els bons resultats” que van aconseguir en les eleccions municipals passant de 3 a 5 regidors. El cupaire va recordar que es van oferir va entrar a govern i va lamentar que ERC-JpT ho hagi descartat, tot i que l’oferta “segueix sobre la taula”. Manrique va criticar que els republicans vulguin governar en minoria per arribar a consensos i al diàleg “quan això també ho pots aconseguir si governes amb majoria”. També va dir que els republicans “estan adoptant una equidistància perillosa per haver parlat amb totes les forces polítiques per igual”.

Des de JxCat, Neus Codina va donar les gràcies “a Santi Vivet i a la resta del grup per tot el suport en aquesta nova etapa” i va justificar l’abstenció “perquè no compartim el projecte” i “perquè les urnes van decidir que hem d’estar a l’oposició”. Codina va comentar que “lluitarem per un Ajuntament de tots i per a tots, on es treballin i es construeixin projectes que parlin de lideratge, d’igualtat, de solidaritat, de creixement sostenible, de país... però que sobretot parlin de Torelló”. 

Per últim, Joan Carmona, del PSC va dir que “espero que ERC-Jpt no oblidi la necessitat d’arribar a acords amb els altres grups” i que la formació política que encapçala “és un partit de caire municipalista que treballarà pel manteniment de la cartera de serveis públics de l’estat del benestar; pel manteniment i creació d’ocupació; per l’impuls del bon govern; perquè hi hagi més participació, transparència i eficiència; i el compromís ètic per millorar la democràcia local”.

 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació