Marina Alegre i Anna Bárcena, guanyadores del GAT Literari

La 22a edició dels premis Vila de Torelló no van comptar enguany amb la cerimònia de lliurement de premis. 

Publicat 15/07/2020, Torelló - Cultura

L’Associació d’Estudis Torellonencs (ADET) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torelló ha fet públics els noms dels guanyadors de la 22a convocatòria dels premis Vila de Torelló-GAT Literari. L’edició ha estat condicionada per la crisi sanitària de la Covid-19 i, per tant, no ha comptat amb la tradicional cerimònia de lliurament de premis. El primer premi de poesia ha estat per Marina Alegre, de Barcelona, amb ‘Aïd-Ben-Haddou’ i l’accèssit per Oriol Solà, de Santa Margarida de Montbui amb ‘Els vuits gats que tots tenim a la Teulada’. En narrativa, el primer premi ha estat per Anna Bárcena de las Heras, de Barcelona, amb ‘L’home dels congelats’ i l’accèssit per Miquel Erra, de Vic, amb ‘Anada i tornada’. En breu, i com cada any, es publicarà el llibre que recull els textos guardonats i una selecció dels treballs finalistes.

Per altra banda, també s’han donar a conèixer els noms dels alumnes de les escoles de Torelló guanyadors dels treballs de la tercera edició dels premis Pescallunes/Pescalletres. De l’Escola Vall del Ges el primer premi ha estat per Berta Vinyeta amb ‘Els ocells no es troben bé ‘ i l’accèssit per Bruna Ramon amb ‘La flor màgica’. De l’Escola Fortià Solà Ruth Bardolet s’ha endut el primer premi amb ‘El far’ i l’accèssit per Roc Illamola amb ‘Papa Eloi’. Pel que fa l’Insitut Escola Marta Mata, Ricard Serradell ha aconseguit el primer premi amb ‘Les sabates’ i Leire Tañà l’accèssit amb ‘El canvi climàtic’. De l’Escola Rocaprevera el primer premi és per Ivana Granados amb ‘Perduda en tu’ i l’accèssit per Roger Barcons amb ‘Dolça ballarina’. Pel que fa a l’Escola Sagrats Cors, el primer premi ha estat per Itziar Colome amb ‘L’home enigmàtic’ i l’accèssit per Marcel Font amb ‘Res mor del tot, només es transforma’. Finalment, de l’Institut Cirviànum els guanyadors han estat Júlia Ruviejo amb ‘Una carta, tota una història’, amb el primer premi, i Adrià Salarich amb ‘L’amistat retrobada’, amb l’accèssit. Properament també es publicaran tots els treballs presentats en un llibre. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació