Mariona Fontserè, de Torelló, treu la nota més alta de la selectivitat a Osona amb un 9'5

El 91% dels alumnes del centre torellonenc han aprovat les Proves d'Accés a la Universitat. 

Publicat 02/07/2019, Torelló - Ensenyament

La torellonenca Mariona Fontserè, alumna de l’Institut Cirviànum de Torelló, ha tret la nota més alta de la selectivitat a Osona amb un 9’5 de mitjana. Fontserè estudiarà el Grau d'Estudis Literaris a la UB. Una altra alumna del centre, Sara Fontserè, ha tret la quarta millor nota d’Osona amb un 9’1 i farà Periodisme a la Universitat Pompeu Fabra. 

Un total de 44 alumnes del centre torellonenc es van presentar a les Proves d’Accés a la Universitat, la Selectivitat, que es van realitzar a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya el mes passat. Han aprovat 40 alumnes, el que significa el 91%. La nota mitjana ha estat del 6’22. L’any passat, en canvi, van aprovar tots els alumnes mentre que la nota mitjana va ser lleugerament més alta amb un 6’87. La professora del centre, Laia Berenguer, afirma que estan “contents amb aquestes dues millors notes d’Osona, perquè ponderades són més de 13”, però lamenta els 4 suspensos “ja que voldríem que hagués aprovat tothom”. Aquest any l’examen de les matemàtiques aplicades ha estat dels més “difícils” pels estudiants torellonencs mentre que la nota mitjana de geografia, filosofia, llatí i grec s’ha situat per sobre del 8. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació