Més de 3200 persones participaran a la rua del Carnaval de Terra Endins

Es dividirà per trams per seguretat i s'activarà el protocol del Punt Lila. 

Publicat 01/03/2019, Torelló - Carnaval de Terra Endins
mes-de-3200-persones-participaran-a-la-rua-del-carnaval-de-terra-endins

Imatge d'arxiu.

Un total de 21 colles carrossaires participaran a la 41a edició del Carnaval de Terra Endins que aquest dijous va iniciar els seus actes. El tècnic del Carnaval, Blai Marginedas, va destacar durant la presentació que aquest any “hi ha un increment important en la categoria B, que passarà de quatre a set carrosses”. Pel que fa la categoria A comptarà amb 14 plataformes. Formaran part de la rua 3288 participants, la mateixa xifra que els últims i anys i s’esperen al voltant de 22.000 persones, una dada que recull “l’estudi d’impacte de l’any 2017”, va explicar Marginedas. 

Per la seva banda, el president d’ACTE, Toni Alba, va dir que per segon any consecutiu la rua passarà pel carrer Sant Miquel “com en els inicis”. També va destacar dues novetats. La primera és que es “donarà cobertura al punt lila” que tindrà un punt d’atenció a l’Hotel d’Entitats i l’altra al camp de futbol del Montserratí” i “a la brigada lila” que farà el recorregut amb la rua, tot emmarcat dins la campanya ‘Per Carnaval tot s’hi val? Passa-t’ho bé sense passar-te!’. La segona és que s’incorporaran “trams de seguretat cada cent metres perquè si es produeix cap emergència es puguin identificar els incidents amb més rapidesa i facilitat”. Alba també va ressaltar que enguany “estrenem la sala polivalent” on s’hi farà el ball, "un espai fantàstic” que permetrà tenir les tres zones connectades”. Al pavelló es comptarà amb Sixtus, una banda de versions i PD Ratlles Dj’s. A la sala polivalent hi haurà el grup de Ràdio Flaixbac (Carles Pérez, el Gran German i Andreu Preses), Mon Dj i Edu Elizondo. I a la carpa electrònica de la zona esportiva s’hi trobarà Guille Plancencia, Viviana Casanova, Elio Kenza i Ruzes. Els guanyadors de les carrosses es donaran a conèixer a dos quarts de tres de la matinada a la carpa. El jurat d’enguany estarà format pel músic torellonenc Santi Carcassona; l’escenografa Núria Castells; Salvador González, gerent de l’Associació Plataforma d’Arts de Carrer; Isona Passola, guionista i directora cinematogràfica; Lluís Tello, jurat popular del 9 nou; el cantant Arnau Tordera i el presentador Rafel Vives. 

Pel que fa els premis incorporen alguna novetat. L’accèssit a l’originalitat desapareix i se n’afegeix un de maquillatge. També “hi ha la possibilitat de menció però no està remunerat”. Els primers tres premis “seran menors respecte els altres anys, ja que se n’ofereixen tres més”. Abans eren 7, aquest any 10. Núria Bosch de Vic és l’autora del cartell de la 41a edició del Carnaval de Torelló. 

Aquest any es repartiran 5000 braçalets que permetran disposar d’aigua gratuïta durant els tres actes principals del Carnaval als alumnes de tercer i quart d’ESO, batxillerat, cicles formatius, programes de formació i inserció (PFI), colles carrossaires i les persones que utilitzin el Bus Nit.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació