Montse Ayats recull el premi Pompeu Fabra en nom de l´Associació d´Editors en Llengua Catalana

La presidenta de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana, la torellonenca Montse Ayats, va recollir un dels premis Pompeu Fabra, en un acte que es va celebrar aquest dimarts al Teatre Nacional de Catalunya, a Barcelona.

Publicat 24/10/2018, Barcelona - Cultura

La presidenta de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana, la torellonenca Montse Ayats, va recollir un dels premis Pompeu Fabra, en un acte que es va celebrar aquest dimarts al Teatre Nacional de Catalunya, a Barcelona. Concretament l'Associació va obtenir el guardó en la categoria de projecció i de difusió de la llengua catalana. Els premis reconeixen les persones, organitzacions, empreses i entitats que contribueixen a projectar la llengua catalana. Ayats ha explicat a Ràdio Ona que estan "molt contents" i que el premi "és un reconeixement a la feina que fem per la llengua". La presidenta de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana afegeix que "si això passa quan l'entitat fa 40 anys i, a més, és l'any Fabra el reconeixement és més gran". 

Durant la seva intervenció, Montse Ayats va dedicar el guardó a tots els correctors del centenar d'editorials que formen part d'editors.cat "que són homes i dones que no els coneix ningú i que passen desapercebuts, però que fan que la llengua dels nostres llibres sigui millor".

La consellera de Cultura, Laura Borràs, que va presidir l'acte, va remarcar que la llengua "és una eina de cohesió social, d'inclusió de cultura, de construcció democràtica, de debat, de creació literària, de comerç, d'arrelament i d'obertura alhora, de progrés, de comunicació, de treball, d'amor, de pensament, de diàleg i de República". També va recordar que el català és una llengua "que se sent orgullosa de conviure i compartir el país amb gairebé 300 llengües més vingudes d'arreu del món, ja que la diversitat lingüística no ens fa por ni ens empipa, ans al contrari: ens agrada perquè ens fa més rics". 

El guardó de set premis consisteix en un bust de bronze, de l'escultor Manuel Cusachs, i en una sèrie de litografies numerades i signades pel mateix autor per a les entitats que reben un reconeixement especial. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació