Neix Persistència Gastronòmica

L'objectiu de la plataforma és unificar les demandes del sector de la restauració, un dels més afectats per la pandèmia. 

Publicat 12/11/2020, Osona - Societat
neix-persistencia-gastronomica

La crisi sanitària provocada per la pandèmia ha afectat de ple al sector de la restauració que des de fa tres setmanes ha hagut d’abaixar les persianes i es veu abocat en una situació límit. És per això que ha nascut la plataforma Persistència Gastronòmica, formada per diversos actors del sector i l’Associació d’Hostaleria d’Osona i el Moianès i Food&Media. La seva voluntat és “aglutinar i unificar les demandes del sector en aquest moment tan complex i de desemparament del govern municipal, Generalitat i govern espanyol”, segons va explicar un dels seus integrants Damià Bas dimecres al Magatzem Magazín de Ràdio Ona. També vol fer de pont entre el sector i les administracions públiques per trobar solucions a les dificultats actuals. La Plataforma, encara en fase embrionària, també vol crear xarxa entre bars i restaurants, però també per altres actors bàsics del sector com són els distribuïdors o productors. I és que Bas va dir  que més enllà dels propis bars i restaurants “hi ha empreses vinculades al lloguer del mobiliari, el lloguer dels espais o el servei de bugaderia, entre altres”. Majoritàriament està formada per autònoms i petites i mitjanes empreses. A Osona,  més de 3000 persones formen part del sector de la restauració i representa un 4% del producte interior brut.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació