No hi haurà atenció presencial a les oficines de Sant Vicenç

Tots els tràmits i consultes que s'hagin de fer s'efectuaran de forma telemàtica.

Publicat 16/03/2020, Sant Vicenç - Societat

A partir d'aquest dilluns no hi haurà atenció presencial a les oficines municipals fins que es disposi del contrari, d'acord amb les recomanacions sanitàries, segons ha donat a conèixer l'Ajuntament de Sant Vicenç en un comunicat. 

Tenint en compte la necessitat d'oferir serveis mínims, vetllar per la gestió diària de l'Ajuntament i d'oferir atenció als veïns i veïnes que ho necessitin es donarà resposta de forma telemàtica i no presencial, en horari habitual, des de l'Ajuntament.

Tots els tràmits i consultes que s'hagin de fer s'efectuaran de forma telemàtica a través de 3 canals. Per telèfon 93.859.00.03 (Dies laborables de 8:30 a 14:30 i dimecres de 15:30 a 20:00; a través del correu electrònic st.vicenst@diba.cat i a través de la seu electrònica https://santvicencdetorello.eadministració.cat/info.0. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació