Nova reunió per reconvertir el Xandri en institut-escola

Hi va assistir la directora dels Serveis Territorials d'Educació, Dolors Collell. 

Publicat 07/11/2019, Sant Pere - Ensenyament
nova-reunio-per-reconvertir-el-xandri-en-escola-institut

La reunió es va fer la setmana passada a l'Escola Xandri. (Foto: Ajuntament de Sant Pere).

La directora dels Serveis Territorials d'Educació de la Generalitat, Dolors Collell, es va reunir dimarts de la setmana passada amb la direcció de l'escola Josep Maria Xandri i l'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Pere. L’objectiu és continuar avançant en el treball iniciat fa mesos per fer realitat la reconversió del centre en institut-escola i, per tant, per estendre el cicle formatiu fins als 16 anys. Dos dies després de la trobada, el director general de Centres Públics del Departament, Josep González, va confirmar per carta la previsió de posar-lo en marxa per al curs 2020-21. La proposta es presentarà en un acte públic amb la presència de la pròpia directora dels Serveis Territorials i la directora de l'escola, Marta Boixader.

La intenció és donar continuïtat al projecte educatiu de centre de l'actual escola Xandri per poder-hi incorporar l'etapa dels 12 a 16 anys, com també s'està plantejant en altres centres tant públics com concertats arreu del país. El model suposarà disposar d'un horari partit de matí i tarda per als alumnes d'ESO, com ja passa amb els de primària.
El projecte d'institut-escola a Sant Pere és estratègic pel futur del poble. Des de l'Ajuntament es valora “com a cabdal no només per donar continuïtat a un projecte educatiu coherent com el que representa el cicle integral dels 3 als 16 anys, sinó perquè també a partir dels 12 anys, els alumnes tinguin l'oportunitat de continuar estudiant al poble, amb el valor afegit que això representa per la pròpia vida de Sant Pere”.

La inversió de la reforma aniria a càrrec del Departament d'Educació de la Generalitat, mentre que les obres d'ampliació les assumirà l'Ajuntament a través de vies d'ajut en què ja s'està treballant, com el PUOSC de la Generalitat i la Diputació de Barcelona. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació