Organitzen una donació de sang a Torelló

Es farà aquest dimarts i dimecres de 10 del matí a 2 del migdia i de 5 de la tarda a les 9 del vespre.

Publicat 17/11/2020, Torelló - Societat

Torelló organitza una nova campanya de donació de sang aquest dimarts i dimecres al Centre Cívic del Barri de Montserrat, en horari de 10 del matí a 2 del migdia i de 5 de la tarda a les 9 del vespre. Ramon Solà, delegat local del Banc de Sang i Teixits, diu que inicialment volien fer l’acapte al pavelló municipal però com que no hi ha calefacció van decidir canviar-lo d’emplaçament”. Des de la delegació local del Banc de Sang i Teixits recorden que la donació de sang “és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals”. A dia d’avui hi ha reserves de sang per als propers 8 dies, quan el nivell òptim són deu. Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat o també poden trucar al telèfon d’atenció al donant, de dilluns a divendres. Solà diu que “el fet de reservar hora fa que no hi hagi acumulació de gent”.

Durant aquest any s’han fet 351 donacions que han ajudat a 1.053 malalts que ho han necessitat. El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre i mig amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres. Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació