Organitzen visites al jaciment ibèric i romànic de Torelló

De moment només estan adreçades als escolars però també es treballa per obrir-les al públic en general.

Publicat 22/02/2021, Torelló - Societat
organitzen-visites-al-jaciment-iberic-i-romanic-de-torello

L’Associació d’Estudis Torellonencs (ADET) i el Museu de la Torneria de Torelló organitzen visites al jaciment ibèric i romànic descobert l’any 1952 durant la construcció de la carretera de les Serrasses i el pont de Conanglell. La setmana passada, els alumnes de primer d’ESO de l’institut-escola Marta Mata van visitar les restes ibèriques de Torelló. L’organització treballa per oferir, a banda de les visites escolars, “visites per al públic en general”, segons explica Gerard Verdaguer, director del Museu de la Torneria i membre de l’ADET.

En aquest jaciment s’hi van trobar fins a nou sepulcres i dues sitges per guardar blat, que més endavant van caure en desús i es van fer servir “per abocar-hi les escombraries”, entre les quals hi  havia ossos de cavall, banyes de cérvol i de cabra, restes de ceràmica i pondus, uns pesos utilitzats als telers iberoromans. Les restes més antigues daten dels segles VIII i IX a.C. i les més modernes del segle II d.C., de manera que el jaciment va estar poblat en època ibèrica i romana. De fet, part de les ceràmiques trobades són originàries de la península Itàlica. La majoria de troballes arqueològiques es van traslladar a Barcelona i “al local on es guardaven es va incendiar”, lamenta Verdaguer. A Torelló, s’hi conserva un tros de crani, dues mandíbules, una pelvis i un fèmur.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació