Orís aprova un pressupost de 954.000 euros per a l'any 2021

La inversió més destacada és una prova pilot per a la pavimentació de camins rurals utilizant àrid reciclat.

Publicat 20/11/2020, Orís - Política

L’Ajuntament d’Orís va aprovar per unanimitat aquest dijous al vespre els pressupostos municipals per a l’exercici del 2021 que ascendeix a 954.000 euros. L’alcalde, Arnau Basco, explica que “és un pressupost molt superior al d’aquest any, continuista, però que contempla inversions importants”. La més destacada és una prova pilot per a la pavimentació de camins rurals utilitzant àrid reciclat provinents de residus de la construcció i amb un pressupost 165.000 euros. El pressupost contempla les partides que ja s’han consolidat al llarg d’aquests darrers anys com són les destinades a les ajudes directes a les famílies del municipi i que van des de la promoció del medi ambient, passant per la salut dental, ocular i auditiva, els ajuts escolars i socials i finalment, per implantar fotovoltaica d’auto consum. El pressupost també incorpora una partida per executar obres de la segona fase de l’estabilització d’un talús al camí del Pelut.

La sessió plenària també va aprovar diverses modificacions de les subvencions per a l’any vinent així com el pla estratègic de subvencions. En aquest sentit es va donar llum verda a una nova línia de subvenció dotada amb un import de 8000 euros per finançar actuacions de manteniment de camins i accessos a granges que hagin estat prèviament pavimentats. Podran optar als ajuts els veïns del municipi amb un 50% del cost fins a un màxim de 2000 euros per cada actuació. L’alcalde diu que “l’objectiu és promoure i fer efectiu el manteniment de tota aquesta xarxa de camins particulars que donen accés a cases de primera residència i accessos a granges”.

El ple també va aprovar diverses línies de subvencions com són la millora de l’eficiència energètica i la protecció del medi ambient amb la introducció d’una altra línia nova, en aquest cas destinada a subvencionar la retirada en origen de materials de la construcció que continguin amiant amb la finalitat “d’acabar de contribuir a treure aquest material contaminant i perjudicial pel medi ambient”. Preveu una ajuda econòmica consistent en el 50% del cost fins a un màxim de 3000 euros per actuació “i sempre compatible amb la línia de l’Agència de Reidus de la Generalitat que està operativa cada any”, conclou Basco.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació