Orís col·locarà la primera estació de recàrrega de vehicles elèctrics del municipi

S'instal·larà davant l’edifici de l’ajuntament i permetrà connectar un màxim de dos vehicles a la vegada.

Publicat 12/11/2020, Orís - Medi Ambient

L’Ajuntament d’Orís instal·larà una estació de càrrega de vehicles elèctrics, després que fa uns mesos sol·licités una subvenció a la Diputació de Barcelona per aconseguir una part del finançament necessari per fer-la realitat. L’alcalde, Arnau Basco, explica que “l’objectiu principal és fomentar la compra de vehicles elèctrics i híbrids entre la ciutadania”. I és que la mobilitat sostenible “va en augment i cada vegada són més les persones que passen a conduir un vehicle elèctric, ja que actualment els nous models ofereixen una autonomia més alta que fa uns anys”.

El nou punt de càrrega s’instal·larà davant l’edifici de l’ajuntament perquè és on “ha estat més fàcil disposar d’una escomesa elèctrica amb una potència adequada”. Es tracta d’un punt de recàrrega semiràpida de 22 Kw que permetrà connectar un màxim de dos vehicles a la vegada. Gràcies a la tecnologia actual, s’inclourà al programari de gestió dels punts de recàrrega Mobility Smart Manager, que ofereix una sèrie de característiques i funcionalitats entre les quals destaquen la gestió i la connexió amb els carregadors en temps real. Els usuaris només hauran de donar-se d’alta a aquesta plataforma que inclou la majoria de zones de recàrrega de Catalunya i podran carregar el seu vehicle gratuïtament.

L’Ajuntament d’Orís segueix apostant per desenvolupar el compromís que va adquirir amb el Pacte d’Alcaldes pel Clima i l’Energia i aquesta és una de les mesures, entre d’altres, per reduir l’emissió de gasos amb efecte hivernacle. El projecte té un cost de 17.456.90 euros i la Diputació hi col·labora amb una subvenció de 5.655,87 euros.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació