Orís suspèn el Mercat de la Patata del Bufet per les mesures sanitàries

Aquest era el penúltim cap de setmana de la fira que havia d'acollir el concurs de pintura ràpida.

Publicat 16/10/2020, Orís - Festes i Fires

Suspenen la 26a edició del Mercat de la Patata del Bufet d’Orís després de les mesures anunciades pel govern de la Generalitat dimecres al migdia per frenar l’expansió de la Covid-19. A través d’un comunicat, l’Ajuntament d’Orís donava a conèixer aquest dijous “que la situació epidemiològica” i les noves mesures preses pel govern català “ens han obligat a fer-ho”. El mercat ha pogut desenvolupar-se durant els dos primers diumenges d’octubre en què s’han venut entre 2000 i 2500 quilos de patates cada dia d’un total de 10.000 quilos de patates. Un dels productors, Josep Soldevila, va explicar dijous al vespre en el programa ‘Entrevista en Temps de Nit’ de Ràdio Ona “que és una llàstima”, però la situació actual de pandèmia “és la que és”.

Soldevila afegeix que aquesta circumstància els afecta “econòmicament”, perquè les patates que havíen de vendre durant els quatre diumenges d’octubre “difícilment les vendrem a les cases”. I és que els visitants aprofitaven els diumenges “per acostar-se al Mercat, visitar el Castell i quedar-se a dinar en alguns dels restaurants de la població”. 

Dins les activitats paral·leles al Mercat, la setmana passada es va fer la presentació del llibre  ‘Història d’un crit’, de l’activista independentista Joan Porras, conegut popularment com a Joan BonaNit. L’edició d’enguany ja es va presentar amb una programació reduïda, a causa de la pandèmia, i per tant, no contemplava els tastets de patata que oferia l’Associació de Dones d’Orís, la mostra gastronòmica i la castanyada popular. Aquest era el penúltim cap de setmana del mercat i s’havia de celebrar el 25è concurs de pintura ràpida. 

 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació