Pels Camins dels Matxos amplia la dimensió social i incrementa les activitats socials i culturals

La cursa se celebrarà aquest diumenge i torna a superar el miler d’inscrits. 

Publicat 12/04/2019, Vall del Ges - Esports
pels-camins-dels-matxos-amplia-la-dimensio-social-de-la-cursa-i-incrementa-les-activitats-socials-i-culturals

Griselda Castells, regidora d'Esports a Sant Pere; Santi Vivet, alcalde de Torelló; Lambert Guix, president del CET i Concepció Villena, regidora d'Esports de Torelló.

Pels Camins dels Matxos arriba a la seva 18a edició i ho fa “convertint una cursa de muntanya amb una experiència durant tot el cap de setmana”, segons va explicar el president del Centre Excursionista de Torelló (CET), Lambert Guix, durant la presentació. La cursa se celebrarà aquest diumenge i torna a superar el miler d’inscrits: 625 participants en la prova reina Pels Camins dels Matxos, un recorregut de 63 quilòmetres, i més de 420 en la tercera edició del Tastet de Matxos, de 23 quilòmetres. Guix va destacar que “hem aconseguit que el Tastet sigui el primer contacte amb la muntanya de moltes persones”. El recorregut del Tastet s’iniciarà  a dos quarts de 9 del matí mentre que la prova mare a dos quarts de 7 del matí. 

Dissabte, un dia abans de la prova, “hi tornarà a haver una jornada festiva a la plaça Nova de Torelló”. Guix va destacar que “volem ampliar encara més la dimensió social de la cursa i hem incrementat les activitats socials i culturals de dissabte amb la complicitat de les entitats del poble”. Un any més, hi haurà la recollida de dorsals i el brífing amb l’equip de La Rotativa de Ràdio Ona, així com s’ha incorporat una arrossada popular, vermut musical amb el grup The Secret Investment, actuacions de la Colla Bastonera de la Vall del Ges i els Gegants de Torelló, tallers infantils i concert de Tremendu, entre altres. Les activitats començaran a les 9 del matí i s’allargaran fins a les 9 del vespre. 

Una de les novetats d’enguany és el ‘Matxopot’. El president del CET va explicar que “el participant que guanyi el recorregut de 63 quilòmetres i que a més, ho aconsegueixi fer en menys de 6 hores, s’emportarà 1000 euros gràcies a la col•laboració d’Axilone Metal”. 
La prova compta amb 6200 metres de desnivell positiu acumulat que porta els corredors a coronar tres dels grans pics del territori: Bellmunt (1246m), Puigsacalm (1514) i Cabrera (1316). Aquest recorregut donarà punts per a la Ultra Trail del Montblanc (UTMB) 2019.

Una altra de les novetats és el projecte els ‘dorsals solidaris’ en què no només podran fer aportacions econòmiques els participants a la cursa, sinó també “el públic”.

La recaptació es destinarà íntegrament a l’Associació Gent Gran en Marxa de Torelló dins el projecte ‘Mengem calent’ que ofereix beques menjador a persones en situació de risc. 

Finalment, els Matxitus, que tornaran a encapçalar els escoltes de Torelló i Sant Pere, “estaran oberts a tothom”. L’activitat consistirà en una ruta guiada d’unes tres hores per l’entorn de Pels Camins dels Matxos. L’objectiu és “acostar els infants al coneixement del territori i l’estima per la natura”. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació