La Fortiana tindrà, per primera vegada, veu durant el ritual del Pullassu

També s'han incorporat dos balls nous, s'han creat espermatozoides i elements nous per a la plaça. 

Publicat 28/02/2019, Torelló - Carnaval de Terra Endins

El 22è Pullassu dóna aquest dijous el tret de sortida al Carnaval de Terra Endins de Torelló. Edu Pujol, del col·lectiu del Pullassu, va explicar durant la presentació que “es canvia algun rol del ritual” i que “la Fortiana per primera vegada tindrà veu i que la relació enguany serà consentida”. Altres de les novetats que s’han incorporat “són dos balls nous, s’han creat uns espermatozoides i elements nous per a la plaça”. Pel que fa el Cavaller del Gran Pullassu “canvia de nom, cara i veu”. Respecte els horaris de la festa es mantenen i es convoca a tothom a dos quarts de 9 del vespre a la plaça Germà Donat, després es farà el pregó i a les 10 començarà el ritual a la plaça Vella. Pujol va destacar que “és una festa que té molta força i serveix per articular el relat del Carnaval i estem contents que tingui aquesta acollida”. En aquest sentit va constatar que “hi ha un nombre elevat de participants i que hi ha gent que no coneix la mecànica de la festa, tampoc a nivell de seguretat”. Per això, “hem posat el fre per no caure en la trampa de com més gent millor” i que “és una festa que s’ha de cuidar, respectar i, sobretot, entendre”.  

Altres de les novetats són que s’ha recuperat l’assaig del ritual que es va fer dissabte passat a la plaça Vella i que no es realitzava des de fa tres anys. També s’han editat unes guies que es reparteixen amb els mocadors i el tiquet que explica com funciona la festa, així com un formulari d’inscripció “no tant per saber quanta genet hi participa, sinó per enviar informació directe i fer una radiografia de la gent que hi acudeix” on hi ha apuntades “300 persones”. El Pullassu reforçarà la comunicació a través del perfil que s’ha creat a Instagram i al Telegram, a més del facebook i el twitter. 

Les persones que participin al Pullassu i es vulguin maquillar ho podran fer gratuïtament a partir de les 6 de la tarda a la Pastisseria Serra, la Llibreria Colors i la Llibreria Montseny. 


Finalment, el punt lila, l’espai lliure d’agressions sexistes, també serà present en l’acte així com en tot el Carnaval. Concretament estarà ubicat a la carrossa durant la rua i a l’Hotel d’Entitats a la plaça Nova. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació