Perquè no ens fotin el tren, a favor de l’estació de Ribes

El grup es va concentrar dissabte per demanar el manteniment de la venda de bitllets.

Publicat 20/01/2020, RIBES DE FRESER - Transport
perque-no-ens-fotin-el-tren-a-favor-de-l-estacio-de-ribes

Un dels moments de l'acte reivindicatiu a Ribes (Foto: Perquè no ens fotin el tren)

El grup Perquè no ens fotin el tren es va concentrar dissabte a la tarda a l’andana de l’estació de Ribes de Freser per protestar contra la decisió de Renfe d’eliminar el personal de 150 estacions de tot l’estat que tenen menys de cent viatgers durant el dia. Demanen que l’estació estigui operativa durant tot l’any i, per tant, pugui mantenir la venda de bitllets.

Prèviament el col·lectiu es va reunir amb l’alcaldessa d’aquesta població, Mònica Santjaume, membres de la CUP i Més Fem Ribes  en què es va fer evident el seu malestar “per la retirada de personal a les estacions de la vessant nord de la línia R3 i el deteriorament que està patint”. La concentració va comptar música i unes corrandes cantades pels assistents que exigien l’aplicació dels punts del manifest que es va elaborar per a l’ocasió. Entre altres es demanava “estacions amb personal, que sempre funcionin o que no ens fotin el tren”. Glòria Francolí, del grup, va llegir un comunicat que feia palès que “no podem tolerar que aquest servei es deteriori una vegada més” i demanava “respecte per a totes les persones usuàries del tren”. També va explicar que ara fa 7 anys que la plataforma es va crear per evitar el tancament de l’estació de Torelló i que ho “vam aconseguir”.

També que s’ampliï la tarifa integrada més enllà de Vic, el model semiintegrat entre Ripoll i Barcelona o que surti un tren més d’hora al matí des de Ripoll i que un del vespre allargui el seu trajecte de Vic fins a Ripoll.

Des del passat 1 de gener l’estació de Ribes no ven bitllets. Personal auxiliar d’una empresa subcontractada per Renfe és la que s’encarrega d’assessorar els usuaris en l’ús de la màquina d’autovenda que només accepta targetes de crèdit. Ara s’ha aprovat una moratòria de sis mesos i Adif i Renfe estudien una solució per a l’estació de Ribes.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació