Preinscripcions escolars del 13 al 22 de maig

Es podrà fer de manera telemàtica o bé presencial amb cita prèvia. 

Publicat 13/05/2020, Vall del Ges - Ensenyament
preinscripcio-escolar-del-13-al-22-de-maig

La preinscripció escolar per als als ensenyaments de primer i segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria serà entre el 13 i el 22 de maig. Aquest any a causa da la crisi sanitària generada per la Covid-19 i com a prevenció, es promou la preinscripció telemàtica. El tràmit es podrà fer tot online a través del portal preinscripcio.gencat.cat. S’elimina la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre, i queda substituida per utilitzar el formulari telemàtic i enviar la documentació necessària, ja sigui escanejada o fotografiada, mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció.

Aquelles famílies que no disposin dels mitjans per dur a terme el procediment telemàtic, disposen d’uns dies per poder lliurar les seves sol·licituds de forma presencial. La preinscripció presencial estarà disponible del 19 de maig al 22 de maig inclòs. Per a fer-ho, caldrà demanar cita prèvia al centre que les famílies hagin escollit en primera opció trucant per telèfon o  a través d’Internet. La cita prèvia serà accessible des dels webs de cadascun dels centres i des del web del Departament d’Educació, durant les 24 hores del dia. Cada centre determinarà el seu horari d'atenció al públic, segons les necessitats. Pel que fa la preinscripció pels estudis postobligatoris, es podrà fer del 27 de maigal 2 de juny en el cas de batxillerat, del 2 al 8 de juny en el dels cicles de grau mitjà i del 10 al 17de juny en el dels cicles de grau superior.

Per altra banda, a causa del tancament de centres per la covid-19, les escoles de Torelló faran la jornada de portes obertes de manera virtual. A les seves pàgines web ofereixen vídeos a través dels quals es pot fer un recorregut virtual per les instal·lacions i inclouen informacións sobre els seus projectes educatius. També hi ha alguns centres que ofereixen entrevistes online, en grup o individualment. Pel que fa l’Institut Cirviànum farà xerrades específiques dels estudis post-obligatoris que s’imparteixen al centre com són el batxillerat, cicles de grau mitjà de sis-temes microinformàtics i xarxes i de perruqueria i cosmètica capil·lar i grau superior de desenvolupament d’aplicacions web.

Pel que fa el curs escolar 2020-2021 el Departament d’Educació preveu que combini l’educació presencial i a distància, segons va explicar el conseller, Josep Bargalló. La idea és evitar que tots els alumnes coincideixin als centres educatius. També hi haurà professionals que no podran tenir contacte directe amb l’alumnat fins que no hi hagi la vacuna. Es tracta d’aquelles persones d’entre 60 i 65 anys, embarassades, diabètics i personal amb malalties respiratòries o cardiovasculars. Segons l’Intersindical-CSC, el conseller va plantejar tres reptes: la preinscripció, l’obertura parcial de centres a partir de la fase 2 per a les tutories personalitzades i la preparació de la selectivitat, i el curs vinent.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació