Presenten la Taula de Mobilitat d'Osona

Hi van assistir una setantena de persones, entre ells, el regidor de Medi Ambient de Torelló, Adrià Jaumira. 

Publicat 31/01/2020, Vic - Societat
presenten-la-taula-de-mobilitat-d-osona

Els assistents a la presentació que es va fer al Consell Comarcal. (Foto: Consell Comarcal Osona).

La Taula de Mobilitat d’Osona es va presentar dimecres a l’edifici del Sucre de Vic on hi van participar una setantena de persones “el que demostra que és un tema que preocupa a la societat osonenca”, expliquen des del Consell Comarcal. Hi van prendre part representants dels ajuntaments, entre ells el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Torelló, Adrià Jaumira, i de l’ens comarcal. 

La iniciativa l’impulsen els col·lectius Perquè no ens fotin el tren, obici.cat (Xarxa Ciclista Segura a Osona), E12 Usuaris, Som mobilitat i Promoció del Transport Públic (PTP). Durant l’acte, Adrià Ramírez, de PTP, va presentar i comentar un treball exhaustiu agrupat en un document que recull aspectes com conseqüències de la mobilitat per la ciutadania, objectius i reptes de futur i calendari de treball. Per la seva banda, la tècnica de l’Observatori Socioeconòmic d’Osona, Sandra Álamo, va presentar l’estudi ‘La Mobilitat a la comarca d’Osona’ que incideix en el context territorial, la mobilitat ocupacional, l’oferta de transport públic o rodalies, entre altres. 

“La mobilitat és un dels punts del full de ruta de l’equip de Govern del Consell Comarcal d’Osona”, tal com va recordar el president, Joan Carles Rodríguez, en la seva intervenció. També ho va confirmar la vicepresidenta tercera, Margarida Feliu, que va manifestar que “hi posarem tots els esforços i que el Consell ha de ser exemple de sostenibilitat”.

En les primeres sessions de l’any es treballaran els primers set objectius que s’han marcat. La del març se centrarà en la creació d’una xarxa per moure’s a peu i en bicicleta per Osona i la del juny en potenciar els cotxes compartits per les entitats, ajuntaments i empreses i a l’octubre es tractarà el transport públic en bus interurbà. Altres qüestions són el transport nocturn o l’accessibilitat del transport públic. 

 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació