Publiquen les bases de la tretzena edició de la beca Segimon Serrallonga d’ampliació d’estudis a l’estranger

 Els 20 dies de la publicació de les bases als efectes de presentar reclamacions es troben suspesos fins el 29 de març. 

Publicat 27/03/2020, Torelló - Cultura

L’Ajuntament de Torelló ha publicat les bases de la tretzena edició de la beca Segimon Serrallonga d’ampliació d’estudis en universitats estrangeres per al curs acadèmic 2020-2021. En aquesta iniciativa es compta amb la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats i de l’Aula Segimon Serrallonga de la Universitat de Vic–Universitat Central de Catalunya, en tasques d’assessorament i difusió.

Les bases de la beca ja han sortit publicades al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB). De tota manera, els 20 dies de la publicació de les bases als efectes de presentar reclamacions es troben suspesos fins el 29 de març i posterior pròrroga d’acord al Reial Decret 463/2020, de 14 de març. Per tant, quan s'hagi reprès el procés administratiu i s'hagi fet la convocatòria, s'activarà la tramitació telemàtica per a les persones que vulguin optar-hi.

L’any 2006, l’Ajuntament de Torelló va nomenar fill predilecte del municipi l’escriptor i professor Segimon Serrallonga, i va acordar d’instituir -en memòria seva- una beca d’ampliació d’estudis superiors a l’estranger en les àrees d’Humanitats, Arts, Ciències Socials i Ciències de l’Educació.

La convocatòria s’adreça a persones titulades o a estudiants de darrer any d’una titulació de les àrees d’Humanitats, Arts, Ciències Socials i Ciències de l’Educació, que hagin cursat o cursin els estudis en alguna universitat o en algun centre d’educació superior dels Països Catalans. Els aspirants a la beca no poden tenir més de 30 anys en la data de tancament de la convocatòria; han de conèixer la llengua del país on se sol·liciti l’ampliació d’estudis; i no poden ser beneficiaris de cap altra beca o ajuda econòmica concedida, per al mateix període, en el moment de formalitzar la sol·licitud. La dotació de la beca és de 10.000 € i va destinada a cobrir el desplaçament, la matrícula i les despeses d’instal·lació, allotjament i manutenció.

La beca s'atorgarà a aquella persona sol·licitant que obtingui millor valoració de la combinació entre els seus mèrits acadèmics i l'interès del projecte d'estudis presentat. La proposta de concessió la formularà el regidor delegat de l'àrea de Cultura, prèvia proposta elaborada per la comissió de selecció, i l'òrgan responsable de la resolució serà la Junta de Govern Local de l'Ajuntament.

El guanyador de la darrera edició de la beca va ser Ferran Planas, que va obtenir-la per un projecte d'estudis sobre la musicologia de gènere i sociologia de la música i cursa el Màster de Musicologia i divulgació musical a la Hochschule für Musik, Theater und Medien de Hannover.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació