Recullen signatures per atorgar la Creu de Sant Jordi a l’ADET

El motiu és en reconeixement als seus 75 anys d’història.

Publicat 21/01/2020, TORELLÓ - Cultura

S’ha iniciat una recollida de signatures per proposar l’atorgament de la Creu de Sant Jordi a l’Associació d’Estudis Torellonencs (ADET) presentat pel Patronat d’Estudis Osonencs, en reconeixement als seus 75 anys d’història dedicats a la recerca, coneixement i divulgació de totes les manifestacions històriques, culturals i científiques relacionades amb Torelló i la Vall del Ges. L’ADET va néixer l’any 1945 en un moment de grans dificultats per a la cultura d’aquest país, però la determinació, la constància i la il·lusió dels seus membres l’han mantingut viva fins a l’actualitat. Gerard Verdaguer, vocal de l’ADET, va explicar dilluns al programa ‘Magatzem Magazín’ de Ràdio Ona que el mossèn Anton Durán i Gudiol, “una figura excepcional”, va ser-ne l’impulsor i que va heretar del seu tiet doctor, les idees del catalanisme, el gust per la història i l’arqueologia. Ell també va ser el promotor d’un grup de joves torellonencs a qui “els va engrescar en la història”. Anys més tard, va marxar de Torelló i es va traslladar a Osca. A més, va escriure “quinze estudis històrics de Torelló” i “dues obres de teatre amb gent del Centre Catòlic”.

Es demana reconèixer la voluntat i l’esforç dels membres de l’ADET per assegurar la pervivència d’aquesta entitat durant tres quarts de segles, així com la seva convicció de fer-la créixer i d’enfortir-la en la seva missió cultural. Tothom qui vulgui es pot adherir a la sol·licitud per atorgar la Creu de Sant Jordi a l’Associació d’Estudis Torellonencs. Per a fer-ho pot adreçar al Museu de la Torneria o posar-se en contacte amb el seu director, Gerard Verdaguer.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació