S'aprova la moció sobre la modificació del PGOU a El Puig amb el vot en contra d'ERC-JPT

La proposta planteja canviar el sistema de compensació pel d'expropiació. 

Publicat 26/02/2020, Torelló - Política
s-aprova-la-mocio-sobre-la-modificacio-del-pgou-a-el-puig-amb-el-vot-en-contra-d-erc-jpt

El ple es va celebrar a la sala noble de Can Parrella. (Foto: Ajuntament de Torelló).

La moció conjunta de la CUP, JxCat i el PSC per ratificar l’acord del ple de 20 de maig de 2019 en relació a la modificació del PGOU de la unitat d’actuació El Puig que preveu una operació urbanística per connectar el carrer Puigdassalit i la Ronda del Puig, no va comptar amb el suport de l’equip de govern d’ERC-JpT en el ple de dilluns. La proposta planteja canviar el sistema de compensació pel d’expropiació. L'equip de govern va destacar la importància de la qüestió, però se’n va desmarcar, ja que va posar l’accent en l’existència de prioritats més urgents com “l’Avinguda Pirineus, la plaça Joanot Martorell, la sala polivalent, El Club, el camp del Monserratí, Can Parrella, el Teatre Cirvianum, el carrer Sant Miquel o la nau de carrossaires”. El cost de l’actuació està pressupostada en 1’2 milions d’euros. El regidor Adrià Jaumira es va mostrar sorprès pel fet que la CUP presenti la moció “ja que en el ple de l’any passat no hi va donar suport perquè era precipitat”. Jaumira es va preguntar “pressa per aprovar-lo ara? Per què?’. El regidor va afegir que “és un tema molt delicat que s’ha de tractar de la millor manera possible per tal que totes les parts estiguin contentes”. El també quart tinent d’alcalde va explicar els passos que s’han fet des de l’equip de govern en relació a aquesta qüestió: “S’ha analitzat el treball fet per l’empresa contractada per l’anterior equip de govern i les al•legacions presentades pels veïns que haurien de ser objecte de la futura expropiació”. També “s’està treballant en base al Pla de Mobilitat on falta claredat en la futura autorització de l’obertura d’aquest carrer” i “segons sembla en els plànols, a 12 anys vista, aquest carrer hauria de ser de doble sentit de circulació travessant un carrer de prioritat invertida com és el Nou”. Aquesta actuació, segons va prosseguir, “permetria crear un eix viari que passaria per davant de les escoles i això ens genera dubtes”. De totes maneres, Jaumira es va comprometre amb els veïns “a resoldre aquest bloqueig”.

Des la CUP Torelló-Som Poble, el seu portaveu, Francesc Manrique, va dir que “tots els grups creiem que aquesta connexió és necessària i la discrepància és la prioritat que li donem”. Tot i que va comentar que “perquè l’actuació tiri endavant necessitarà de temps, no podem no afrontar els problemes que tenim a l’Ajuntament, ja que és un tema molt sensible”. Manrique va afegir que “es parla d’expropiar la casa a persones que fa molts anys que hi viuen però que és un tema que no es pot aparcar i deixar-lo per un altre mandat”. 

Per la seva banda, Neus Codina, de JxCat, va dir que “és prioritari que aquest expedient continuï fins al final i que l’equip de govern segueixi amb els tràmits iniciats i aprovats per ple”, així com “respongui les al·legacions dels veïns afectats”. També considera que “és fonamental aclarir si l’actuació és correcta o no a efectes legals i continuar el procediment amb totes les garanties”. Codina va finalitzar la seva intervenció amb què “hi ha quatre habitatges afectats on hi viuen famílies que clamen per una solució definitiva que ha d’arribar ja”. 

El socialista Joan Carmona va manifestar que “l’expropiació és el millor que hi ha pels veïns” i que la moció “és de control perquè l’equip de govern faci els deures”. Carmona va demanar “esperar al nou Pla de Mobilitat” per prendre cap decisió.

En l’apartat final del ple es va viure un dels moments més tensos de la sessió en què hi van intervenir dues de les persones afectades per l’expropiació.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació