S'aprova per unanimitat la realització d’un estudi sobre la situació actual del comerç, a proposta del PSC

El pla ha de ser un full de ruta, actual i de futur, consensuat amb les agrupacions comercials.

Publicat 02/12/2020, Torelló - Comerç

L’Ajuntament de Torelló va aprovar per unanimitat en el ple la proposta presentada pel PSC per a la realització d’un treball-estudi sobre la situació actual del comerç al municipi. L’objectiu és poder disposar de propostes i actuacions de reactivació comercial. El pla ha de ser un full de ruta, actual i de futur, consensuat amb les agrupacions comercials i que reculli demandes, iniciatives i propostes del sector. I que els experts en comerç local i de proximitat aportin propostes amb l’objectiu d’afavorir el teixit comercial de Torelló. També demana suport econòmic a la Direcció General de Comerç de la Generalitat i a la Diputació de Barcelona.

El portaveu del PSC, Joan Carmona, va dir que “el comerç de proximitat és un dels principals motors econòmics d’un municipi, aporta identitat, dóna dinamisme als carrers i serveix d’element  important per l’atracció al visitant”. El pla “ha de ser un acompanyament al comerç local”. El socialista va afegir que “el comerç local i de proximitat resta reptat per la crisi sanitària, el moment és crític pels diferents negocis i per alguns dels nostres veïns que els regenten o hi treballen”. Per això, considera que “cal estar al costat del petit comerç i tenir en compte la capacitat que té de provocar beneficis al nostre entorn i el valor afegit que suposa tenir un comerç amb identitat, atenció personalitzada, amb caràcter propi i que fuig de l’homogeneïtzació de les grans empreses”. Joan Carmona va dir que “no parlem de tornar a fer un pla d’organització d’equipaments comercials que contemplava un seguit d’actuacions comercials durant els últims 8 anys i que ha quedat al calaix i sense desenvolupar la majoria d’accions proposades”. Aquest és “un pla d’actuació per la reactivació comercial de Torelló i que, entre altres, tingui en compte l’oferta i demanda comercial, l’organització comercial, i la dinamització i gestió comercial”. I és que des del seu punt de vista “cal consolidar les diferents zones comercials segons la pròpies característiques i les seves necessitats”, així com “impulsar la modernització de l’estructura comercial i consolidar els comerços i el mercat municipal com el referent en la compra del quotidià alimentari sobretot pel que fa l’alimentació fresca”.

Per la seva banda, la portaveu de JxCat, Neus Codina, va recordar que des del seu grup es va presentar una moció en què es demanava a l’equip de govern elaborar un pla estratègic del comerç de Torelló que recollís “les línies de treball a seguir per promocionar el comerç de proximitat”. Codina va aprofitar per donar suport públicament al comerç local, especialment als 5 nous comerços que han obert en les darreres setmanes i va recordar “que com a consumidors podem influir en l’economia del poble i optar per l’oferta d’aquests establiments que generen riquesa al nostre entorn enlloc de fomentar el consum massiu i descontrolat”. Per això, va dir que “proximitat, sostenibilitat i qualitat juguen un paper protagonista”.

Des de la CUP Torelló-Som Poble, Jordi Casanovas, va manifestar que “és interessant fer el treball-estudi però amb la intenció final que ha de ser un projecte ambiciós per treballar el comerç de torelló, que no s’allargui en el temps i quedi al calaix”. Alhora va afegir que “ha de ser liderat per les entitats existents, però cal garantir que sigui un treball transversal tenint en compte tots els comerços i les seves tipologies”, així com que “seria interessant que es comptés amb l’opinió del clients”. 

Per últim, la regidora de Comerç, Mercè Faja, va explicar que “aquest estudi és un treball que no hem pogut dur a terme aquest any a causa de la crisi de la Covid-19 que ha provocat canvis molts durs en el teixit comercial”. El pla serà “una proposta pel 2021”, va concloure.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació