S'incorporen deu joves balladors a la dansa d'El Divino

D'aquesta manera s'ha garantit el relleu. 

Publicat 12/04/2019, Sant Vicenç - Societat
s-incorporen-deu-joves-balladors-a-la-dansa-d-el-divino

El Divino es balla en semicercle.

Com cada dissabte de Rams, Sant Vicenç acollirà la representació del contrapàs llarg ‘El Divino’, l’únic del qual es coneix la lletra i la música. I aquest any es farà havent garantit el relleu, ja que s’incorporen deu joves balladors, cinc nois i cinc noies, i es passa de 16 a 18. Mercè Pérez, de l’Associació Amics del Contrapàs Llarg, celebra que s’hi hagin afegit “balladors del planter”. 

Des de l’Escola del Divino han ensenyat aquesta dansa als alumnes de l’escola Lloriana que són els que participaran en la primera ballada que començarà a les 9 del vespre a la rotonda del monument del Contrapàs Llarg. Allà ballaran la dansa amb els timbals i la música de la Coral Lloriana i la Lloriana Jove. A continuació s’iniciarà el recorregut pels carrers i places del municipi que acabarà davant la plaça d’en Miquel de la Munda. En aquest punt es farà la representació teatral de la història de la recuperació del contrapàs a càrrec del Grup de Teatre de Sant Vicenç i que es va incorporar fa dues edicions. A la plaça de l’església s’hi afegirà el cor d’homes que dirigirà Sebastià Bardolet. L’endemà diumenge i després de la missa es farà una ballada popular, en la qual hi podrà participar tothom.

El Divino és una dansa semblant a la sardana, que es balla en semicercle, de caire religiós i mística i que data del segle XVI o XVII. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació