Salut triplicarà la realització de proves PCR per detectar casos de Covid-19

Ho va anunciar dimarts el nou secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en la seva primera compareixença. 

Publicat 22/07/2020, Catalunya - Salut

El Departament de Salut de la Generalitat ha anunciat que triplicarà la realització de proves PCR per detectar casos de Covid-19. Així ho va anunciar dimarts el nou secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en la seva primera compareixença al costat de la consellera Alba Vergés, que l’estratègia contra el coronavirus passarà per dues línies d’actuació. Per un costat, l’augment de la detecció i identificació dels contactes dels positius de Covid-19, gràcies a la incorporació dels gestors Covid a l’atenció primària,  i, per altre, l’increment de les proves PCR d’aquests contactes, fins a triplicar-les. En aquest sentit, Argimon va detallar que es reforçarà la realització de PCR als contactes estrets d’un positiu de Covid-19 en aquells territoris on la situació epidemiològica així ho requereixi. Aquestes PCR seran indicades segons el criteri dels referents de Salut Pública territorials i s’aniran realitzant de forma progressiva. “En alguns centres ja ho estem fent, -molt centrats amb els convivents-, però hem d’estendre-ho a més contactes, fins a duplicar, o fins i tot, triplicar la capacitat de PCR de les que estem fent ara”. En aquest sentit va assenyalar que “avui fem 8.000 proves PCR al dia però tenim capacitat de fer-ne unes 24.000 diàries i la setmana que ve serà de 30.000 ja que s’instal·laran uns robots a diferents centres de Catalunya que ho permetrà”.


El nou secretari també va remarcar que aquesta setmana 214 persones, del mig miler que el Departament incorporarà a la xarxa de rastreig de la Covid-19, començaran ja la formació. Són professionals que treballaran en l’Atenció Primària i que recolliran les dades del pacient sospitós o que ha donat positiu i també la dels seus contactes. Argimon va concretar que “de cada cas, hem d’esperar identificar, de mitjana,  entre 10 i 15 contactes estrets, en funció de la seva vida social” i ha recordat que ara mateix no tenim ni vacuna contra la Covid-19 ni tractament. “La vacuna que tenim a les nostres mans és el rentat de mans, la mascareta i la distància física. Aquesta és la nostra vacuna”, va afirmar. També va posar en valor la gran tasca desenvolupada pels professionals d’atenció primària en aquesta fase en què s’estan encarregant del procés de detecció, seguiment i diagnòstic de casos. El nou secretari de Salut Pública també va analitzar la situació de la pandèmia a Catalunya. Va explicar que hi ha “transmissió comunitària” a diferents punts del país, com la ciutat de Barcelona, el Segrià, el Baix Llobregat i Figueres, “però tenim també una bona part del territori amb brots que hem de controlar. No podem fallar. Hem d’evitar que aquests brots arribin  a ser amb transmissió comunitària” va afegir Argimon. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació