Sant Pere aprova el projecte d'obres per a la futura llar-residència

Tindrà capacitat per a dotze usuaris i comptarà amb el monitoratge de Sant Tomàs.

Publicat 01/03/2021, Sant Pere - Obres

L’Ajuntament de Sant Pere va aprovar la modificació del projecte d'obres per a la futura llar-residència per a persones amb discapacitat intel·lectual en la sessió del ple extraordinari que es va fer dilluns passat. El projecte, amb un pressupost d'uns 135.000 euros, ja disposa d'una partida al pressupost municipal d'aquest any i la voluntat de l'equip de govern és que “a la tardor les obres estiguin acabades” segons apunta l'alcalde, Jordi Fàbrega. El nou equipament s'ubicarà als baixos de l'edifici on ja hi ha els pisos tutelats per a persones grans, un espai que ara és de la Generalitat i amb qui l'ajuntament signarà un conveni de lloguer. La llar residència tindrà capacitat per a dotze usuaris i comptarà amb el monitoratge de Sant Tomàs, amb qui també se signarà un conveni perquè l'entitat osonenca sigui qui s'encarregui de fer la gestió de l'equipament i hi aporti els recursos humans i organitzatius necessaris. L’edifici comptarà amb una habitació per a cada usuari i amb diversos espais comuns. L'objectiu de la llar-residència és que les persones puguin viure “de manera autònoma sense dependre de les seves famílies”.

Per altra banda, el ple també va aprovar sol·licitar diverses subvencions a la Diputació. Un dels projectes pels quals es demana un ajut és per fer la tercera fase de la rehabilitació del Casal Cultural i Recreatiu, que consistirà en realitzar una actuació al tercer pis de l'edifici. Un altre projecte és el d'ampliar la biblioteca L'Esqueller, incorporant un nou espai que permeti comptar amb una sala més gran d'estudi que, a la vegada, pugui servir per acollir activitats de petit format i uns lavabos. També es demanarà un ajut per traslladar el centre de dia per a la gent gran a la planta baixa de l'edifici de les Monges, on fins fa poc hi havia l'espai TIC, perquè amb la situació de pandèmia cal “separar el servei”. Un altre dels punts de l'ordre del dia va ser l'aprovació d'una moció per reclamar a les Corts espanyoles una llei d'amnistia i una solució política pel conflicte amb Catalunya que passi pel reconeixement al dret a l'autodeterminació.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació