Sant Pere instal·la una minideixelleria a la plaça Monmany

S'hi podran dipositar cartutxos de tinta, piles, carregadors o bombetes. 

Publicat 04/12/2019, Sant Pere - Medi Ambient
sant-pere-instal-la-una-minideixelleria-a-la-placa-monmany

La minideixelleria de Sant Pere. (Foto: Ajuntament de Sant Pere).

L'Ajuntament de Sant Pere ha instal·lat  aquesta setmana a la plaça Monmanyuna minideixalleria que permetrà el reciclatge i recollida de residus especials com cartutxos de tinta, piles, carregadors o bombetes. Amb aquest nou servei es vol anar ampliant i adaptant a les necessitats reals la recollida i reciclatge dels residus que tots els ciutadans generen dia rere dia. El regidor de Medi Ambient, Xavier Bardolet, explica que “per una banda, tindrà una funció purament funcional i per l’altra, pedagògica i de sensibilització”.

Des de l'Ajuntament es fa també una crida a través de la imatge que incorpora la minideixalleria a treballar per poder seguir gaudint d'un paisatge natural i per això remarquen que “només serà possible si es recicla”. En ella s’hi pot contemplar una fotografia aèria de Bellmunt i el Pedraforca de fons”. L’empresa que ha instal·lat la minideixalleria “també farà el buidatge i el seguiment”. Ara l’objectiu és “divulgar-ho, donar-ho a conèixer i que la gent en faci ús”.

Les properes accions que es duran a terme i que van anunciar-se també al ple municipal són “mesures de control d'alguns contenidors del municipi i en especial dels de la zona industrial i entrada del poble, per garantir que s'utilitzin correctament i no s'hi deixin trastos i residus que no corresponen”.  Bardolet assenyala que “volem implantar un nou sistema de recollida de residus que haurà de deixar enrere el model actual”. I és que en els darrers mesos “l'increment de trastos i residus especials en els contenidors de paper, orgànic o vidre estan essent molt elevats i és per això que amb aquestes mesures es preveu aplicar també sancions econòmiques per aquelles empreses o persones que no facin un tractament correcte dels seus residus”. També constata que persones de municipis veïns “aprofiten per portar els residus a Sant Pere”. 

 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació