Sant Pere obté 155.000 euros per reduir 4019 tones de Co2 gràcies a la planta de biomassa forestal

L'alcalde, Jordi Fàbrega, diu que els diners “els destinarem a la compra de biomassa forestal”. 

Publicat 02/04/2019, Sant Pere - Medi Ambient
sant-pere-obte-155-000-euros-per-reduir-4019-tones-de-co2-gracies-a-la-planta-de-biomassa-forestal

La planta de biomassa forestal. (Foto: Griselda Castells).

La posada en marxa de la planta de biomassa forestal de Sant Pere ha permès reduir 4019 tones de Co2 que no s’emeten a l’atmosfera. L’alcalde, Jordi Fàbrega, explica que “som de les principals poblacions de Catalunya que ho fem”. El  municipi participa en el programa ‘Clima’ de la Unió Europea a través de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura que ha verificat “el comportament de la planta des del 2018”. Per això, se’ls ha premiat amb 38.984 euros durant quatre anys i a partir del 2020. Fàbrega comenta que “per cada tona que deixem d’emetre ens donen 9’75 euros”. Un 12% de l’import total se’l quedarà l’Associació Leader per fer els tràmits administratius i la resta, uns 35.000 euros, l’Ajuntament. L’alcalde detalla que els diners “els destinarem a la compra de biomassa forestal”. A més destaca que “és una gran notícia tant per la Vall del Ges com per Sant Pere”.

El ple de l’Ajuntament de Sant Pere va aprovar aquest dilluns la licitació per adjudicar la compra de 2800 tones de biomassa forestal durant els propers dos anys.  

 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació