Sant Pere participa a la prova pilot online del programa d’alfabetització ‘Lletres per Tothom'

El programa, impulsat pel Consell Comarcal, havia quedat suspès i ara s'ha reprès en modalitat online. 

Publicat 06/04/2020, Sant Pere - Societat
sant-pere-participa-a-la-prova-pilot-online-del-programa-d-alfabetitzacio-lletres-per-tothom

La formació s'ofereix en modalitat online. (Foto: CCO).

Sant Pere és un dels tres municipis que participa a la prova pilot online del programa d’alfabetització ‘Lletres per Tothom’ que impulsa el Consell Comarcal d’Osona, en model online. Les classes d’alfabetització es porten a terme també a Calldetenes i Roda de Ter i està destinat a persones estrangeres que volen millorar la lectura i l’escriptura en català.

El programa Lletres per Tothom, que havia quedat suspès el 13 de març a causa del Decret d'Alarma decretat per la crisi sanitària del Covid-19 igual que la resta de serveis presencials, havia començat el setembre de 2019 amb tres grups de 15-20 persones als municipis esmentats i tenia previst acabar el mes de maig. Per tal de continuar oferint el servei educatiu als alumnes que mostraven molt interès i motivació per continuar i, aprofitant el temps de confinament, el Servei d'Acollida i Integració del Consell Comarcal d'Osona que impulsa el projecte i el Centre Formatiu Traça que en fa la formació, van decidir recomençar les classes en mode online, el dimarts 31 de març, i fer-ne una valoració al cap d'una setmana per decidir la seva continuïtat.

Després d'aquesta primera setmana la valoració és “positiva”, segons expliquen des de l’ens comarcal, ja que “el 70 % de l'alumnat ha assistit a les clases online, amb el suport inicial necessari per asegurar que tothom es pugui connectar telemàticament” i un percentatge que estan conveçuts que “de ben segur anirà en augment les properes setmanes”. Alhora afegeixen que “les eines educatives per fer la formació amb la plataforma virtual permeten un munt de recursos que fa molt atractiva i participativa la formació” i “el mode online del LLetres per Tothom permet una alfabetització també digital i en noves tecnologies”. Les classes virtuals alhora “es converteixen, també, en un grup de suport emocional i de seguiment de l'alumnat” i el fet que l'entorn familiar de l'alumnat pugui veure com l'alumne/a demostra el seu esforç i els seus coneixements, “es converteix en una eina d'empoderament i suport en el nucli familiar”.

Per tots aquests motius, el Servei d'Acollida i Integració del Consell Comarcal  d'Osona i el Centre Formatiu Traça han decidit continuar amb la iniciativa i continuar oferint el programa LLetres per Tothom via telemàtic a l'alumnat dels 3 municipis mentre no sigui possible realitzar classes presencials.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació