Sant Pere vol instal·lar plaques solars al polígon

El projecte es va presentar en una reunió telemàtica davant de prop de trenta empresaris.

Publicat 03/11/2020, Sant Pere - Medi Ambient

L’Ajuntament de Sant Pere va presentar dimecres passat el projecte ‘Sant Pere Eco Industrial’ que consisteix en instal·lar plaques solars al polígon industrial de la Guàrdia. Gairebé trenta empresaris van participar en la reunió telemàtica convocada pel consistori santperenc. El regidor de Transició Energètica i Medi Ambient i responsable de l’empresa Enertika, que impulsarà el projecte, Ermen Llobet, va explicar que la idea és “aconseguir la plena transició energètica el 2031” i que tant l’autoconsum individual com el compartit entre indústries “vagi en aquesta línea”. I és que afirma que “si la Unió Europea diu que la transició energètica ha d’estar conclosa al 2050, a Sant Pere hem de ser capaços que amb dotze anys, és a dir, amb tres mandats, estigui si no és al 100% al 85 o al 90%”.

La proposta preveu dues modalitats a les empreses que s’hi vulguin afegir. D’una banda, la convencional “en què cada industria faci la inversió per col·locar les plaques” o l’altra, que planteja que l’empresa no faci cap inversió incial i que Enertika financi la instal·lació a canvi de quedar-se els drets d’explotació durant “deu o dotze anys”. La indústria s’ha de comprometre a comprar fins a un màxim d’un 80% de l’energia generada. Pel que fa la instal·lació no els suposarà cap cost addicional i tindrà autoconsum de manera gratuïta. Des de l’Ajuntament afirmen que els empresaris han rebut la proposta amb molt d’interès i desitgen convertir-se en el segon polígon català que posa en marxa un projecte d’aquestes característiques.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació