Sant Pere vol instal·lar una caldera de biomassa a la Riera

El ple va acordar fer la petició de subvenció a l'IDAE per tal d'obtenir el 50% del cost de l'actuació.

Publicat 16/12/2020, Torelló - Obres

El ple ordinari de Sant Pere, celebrat dilluns, va acordar fer una petició de subvenció a l’IDAE, els fons europeus que s’atorguen a del Ministeri per a la Transició Ecològica de Madrid, per a la instal·lació d’una caldera de biomassa i xarxa autònoma a la urbanització de la Riera amb un pressupost de mig milió d’euros. L’alcalde, Jordi Fàbrega, explica que aquest és un compromís que van adquirir durant la campanya electoral i que té com a objectiu que “els 73 habitatges d’aquesta zona que funcionen amb combustible fòssil ho facin amb energies renovables”. El consistori santperenc sol·licita un 50% del cost de l’actuació.

En l’apartat de precs i preguntes es va explicar que es farà arribar la fibra òptica a les cases de pagès, una  actuació que compta amb un pressupost de 60.000 euros. Segons l’alcalde, “les persones que viuen en les zones més aïllades han de tenir les mateixes oportunitats que la resta de a ciutadania”. També que cinc empreses han concursat per a la tercera fase de la portada d’aigua del Ter fins al dipòsit del carrer Bellmunt i que s’ha licitat l’obra per un import de 272.550 euros, “un 10% a la baixa del pressupost previst inicialment”, apunta Jordi Fàbrega. Pel que fa les obres del Casal Cultural i Recreatiu “s’acabaran aquest mes de desembre” i el que es pretén “és que les entitats facin una cessió de l’equipament a l’ajuntament per tal de garantir-ne l’activitat i  perquè se’n puguin beneficiar totes”.

Per altra banda, es va informar que a la zona del Mas, on es va plantejar l'opció d'una pista de pàdel, finalment no s'hi farà perquè es vol “projectar a la zona esportiva, com s'ha escollit majoritàriament en una consulta popular”. Per últim, s’ha prorrogat l'obertura de la piscina fins passat festes, a causa de la pandèmia. El gimnàs, en canvi, sí ha reprès la seva activitat amb els protocols corresponents, “i hi hagut bona resposta d'usuaris”.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació