Sant Vicenç aprova el nou cartipàs municipal i les retribucions dels càrrecs electes

S'han creat quatre regidories noves: Comunicació, Igualtat, Gestió de l’Aigua i Participació Ciutadana. 

Publicat 04/07/2019, Sant Vicenç - Política
sant-vicenc-aprova-el-nou-cartipas-municipal-i-les-retribucions-dels-carrecs-electes

Les regidories que assumirà cada regidor.

L’alcalde de Sant Vicenç, Èric Sibina, es manté el sou de 28.500 euros bruts anuals dividits en catorze pagues, mantindrà la dedicació completa, mentre que la resta de regidors de l’equip de govern el veuran disminuït ja que aquesta legislatura “són més regidors”, puntualitza l’alcalde. Els tres tinents d’alcalde cobraran 125 euros per junta de govern i els cinc regidors restants de l’equip de govern tindran una dedicació mínima amb una retribució anual de 5500 euros bruts. Sibina diu que “aquestes retribucions suposen una disminució del 30% del sou que rebrà cada regidor respecte l’anterior legislatura”. 

L’equip de govern “no serà retribuït per cap altre més concepte d’assistència”. Pel que fa als altres membres de la corporació percebran 150 euros per assistència als plens. Els grups polítics rebran una aportació econòmica mensual de 10 euros per cada regidor electe durant el mes i 40 euros per cada grup municipal. 
El ple extraordinari de l’Ajuntament va aprovar dimecres al vespre les indemnitzacions i retribucions dels càrrecs electes, un punt que no va comptar amb el suport del grup de l’oposició, d’Independents per Sant Vicenç, Vilaseca i Borgonyà. El seu portaveu, Sergi Barragan, explica que l’objectiu que es marcaven era “reduir en 20.000 euros anuals la despesa en el sou dels càrrecs públics per tal de destinar-los a projectes que decidís el poble”. A més, consideren “desmesurada la despesa de 54.000 euros per la resta de regidors de l’equip de govern”, ja que “fa que la despesa anual en càrrecs públics sigui de 94.000 euros, 12.000 euros més que la legislatura passada i 45.000 més respecte el mandat 2011-2015, en què el consistori tenia el mateix número de regidors”. També, va mostrar el seu desacord amb la dedicació exclusiva de l’alcalde tal com van fer durant la darrera legislatura perquè “no creiem que Sant Vicenç ho necessiti”. 

Durant el ple també es va informar de la designació dels tinents d’alcalde que, juntament amb l’alcalde, integren la Junta de Govern Local. Josep Maria Antentas serà el primer tinent d’alcalde, Marta Camps la segona i Aina Casanova la tercera. Pel que fa les regidories Èric Sibina assumeix Comunicació, Urbanisme, Règim Intern, Hisenda, Participació Ciutadana i Seguretat Ciutadana; Marta Camps, Educació i Cultura; Josep Maria Antentas, Noves Tecnologies, Promoció Econòmica, Règim Intern i Hisenda; Aina Casanova, Gestió de l’Aigua i Benestar Social; Anna Solà, Igualtat, Salut Pública, Cultura i Participació Ciutadana; Pau Fernández, Medi Ambient, Esports i Cultura; Vanessa Espín, Turisme, Comerç i Fires i Mercats; i Arnau Fontserè, Joventut, Comerç, Fires i Mercats i Seguretat Ciutadana. L’alcalde, Èric Sibina, destaca que s’han creat quatre regidories noves que són “Comunicació, Igualtat, Gestió de l’Aigua i Participació Ciutadana”. 

Des del grup d’Independents per Sant Vicenç, Vilaseca i Borgonyà van mostrar-se disconformes amb el repartiment de les regidories, “en què algunes carteres es poden repartir entre dos o fins i tot tres regidors, perquè entenem que aquest repartiment no és efectiu a l’hora de gestionar el municipi”. Sí que en canvi, van celebrar que s’hagi creat la regidoria d’Igualtat, “un punt que també portàvem al programa electoral”. 

Pel que fa la periodicitat de les sessions plenàries ordinàries se celebraran cada dos mesos, com fins ara, però es faran a les 8 del vespre en comptes de 2/4 de 9 del vespre “per conciliació familiar”, diu Sibina. També es van aprovar els dos dies de festa local per l’any 2020 que són el 22 de gener i el 7 de setembre.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació