Sant Vicenç crea unes ajudes per a famílies monoparentals per al pagament de l’IBI

El grup de l'oposició considera que "l’absència de dades i d’un estudi previ impedeix saber el volum de famílies que se’n pot beneficiar”. 

Publicat 02/07/2020, Sant Vicenç - Política

L’Ajuntament de Sant  Vicenç ha creat una línia de subvenció de 80 euros per a famílies monoparentals d’ajuda al pagament de l’IBI. Des de l’1 fins al 15 de juliol està obert el període de sol·licitud de la subvenció.  Es va aprovar en el ple del passat 28 d’abril amb l’abstenció d’Independents per Sant Vicenç, Vilaseca i Borgonyà. El grup de l’oposició diu, en un comunicat, que l’abstenció es va decidir “perquè, tot i estar d’acord amb el fons de la moció, l’absència de dades i d’un estudi previ per part de l’equip de govern, tal com van reconèixer al ple, impedeix saber el volum de famílies que se’n pot beneficiar”. I, a més, “el requisit únic que preveu la mesura segons el qual l’habitatge on visqui aquesta família ha de tenir un valor màxim de 100.000€ no és una fotografia real de la situació econòmica dels possibles beneficiaris”. Independents per Sant Vicenç, Vilaseca i Borgonyà considera que “l’únic argument que va presentar l’equip de govern per justificar la redacció de la moció és que d’altres municipis han aprovat una mesura semblant, fet que no ens sembla una justificació perquè creiem que no és de rebut presentar còpies de mocions que es fan a d’altres municipis”. Consideren que “caldria crear una ajuda adaptada a la realitat dels veïns del nostre municipi, que tingui en compte, per exemple, factors com la renda familiar i després d’haver fet un estudi de quantes persones se’n poden beneficiar”. També afegeixen que “les ajudes que presenti l’Ajuntament han de ser realment útils, transversals i justes i en siguin beneficiats qui realment ho necessita, no fer les mocions simplement per aconseguir titulars a la premsa i fer veure que es fan molts projectes”.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació