Sant Vicenç domotitza el sistema de calefacció de tres edificis municipals

Permet controlar remotament el sistema de calefacció i millorar l'eficiència energètica.

Publicat 06/02/2020, Sant Vicenç - Societat

Sant Vicenç ha finalitzat el projecte de domotització del sistema de calefacció de tres edificis municipals. Es tracta de l’escola, el centre de serveis i el pavelló. Aquesta actuació ha estat possible també gràcies al desplegament de la xarxa de telecomunicacions en règim d’autoprestació que ha connectat un total de 9 edificis municipals amb fibra òptica que són l’ajuntament, el punt jove, el centre de serveis, el pavelló, l’escola, la llar d’infants, el camp de futbol, la piscina i la nau de la brigada. El regidor de Noves Tecnologies, Josep Maria Antentas explica que “aquesta xarxa, punt a punt, permet desplegar tot tipus de dispositius electrònics per millorar la gestió dels equipaments”.

Els edificis tenen connectat el sistema de calefacció a la xarxa “de manera que es pot controlar remotament i això ens permet millorar l’eficiència energètica”, comenta. El projecte de domotització d’edificis municipals es va iniciar fa un parell d’anys i ara ha acabat amb aquesta darrera actuació del pavelló. Des de l’Ajuntament no descarten, més endavant, poder ampliar amb altres domotitzacions i/o en altres usos com controlar la il·luminació d’alguns dels equipaments, la col•locació de sensors o càmeres, entre altres.

La domotització serveix per a controlar la temperatura de les calderes, la temperatura ambient de cada zona dels centres, així com també gestionar les programacions horàries corresponents. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació