Sant Vicenç forma part d'un projecte pilot per vigilar el poble amb càmeres

Els Mossos d'Esquadra visionaran en temps real les imatges del municipi.

Publicat 09/11/2020, Sant Vicenç - Societat
sant-vicenc-forma-part-d-un-projecte-pilot-per-vigilar-el-poble-amb-cameres

Sant Vicenç forma part d’un  projecte pilot de videovigilància en directe juntament amb quatre municipis més que no tenen policia local. La prova pilot durarà un any i consisteix en instal·lar càmeres per tal de garantir la seguretat al poble. En el cas de Sant Vicenç es van col·locar el juliol passat. L’alcalde, Èric Sibina, explica que “hem sigut dels primers municipis a poder-la certificar amb les especificacions tècniques que el Departament d’Interior demanava”. La gestió de les dades de viodeovigilància seran controlades directament pel Departament Interior i els Mossos d’Esquadra i això permetrà que puguin seguir a temps real les entrades i sortides del nostre municipi.

La prova pilot té dos objectius. Per una banda, “la part dissuassòria, per intentar evitar robatoris al municipi”, i, per l’altra, “que els Mossos d’Esquadra puguin ser proactius a l’hora de venir al municipi perquè si detecten o salta l’alarma a Interior que una matrícula que ha entrat està fixada,  puguin enviar una patrulla a Sant Vicenç i el mateix quan hi hagi un fet delictiu es pugui fer un seguiment de tots els accessos del municipi”. L’alcalde, Èric Sibina, afirma que “estem contents de formar part d’aquesta prova pilot” i que servirà “per augmentar la seguretat a casa nostra".

Les càmeres gravaran imatges dels municipis i tenen lectors de matrícules que es guarden al servidor de l’empresa que les gestiona que és Alphanet. Sant Vicenç té un total de 5 càmeres, també repartides entre Borgonyà i Vilaseca. Les poblacions que participen a la prova pilot signaran un conveni amb el Departament d’Interior. Els altres municipis que hi participen són Sant Julià de Vilatorta, Sant Llorenç de Morunys (Solsonès) i Castellcir (Moianès).

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació