Sant Vicenç instal·la lectors de matrícula a les entrades del municipi

Els aparells, que s'han instal·lat en cinc punts de la població, emeten avisos a temps real al cos de Mossos d’Esquadra.

Publicat 17/07/2020, Sant Vicenç - Societat

L'Ajuntament de Sant Vicenç ha instal·lat càmeres lectores de matrícula a les entrades del municipi. Concretament s’han col·locat estratègicament cinc punts de lectura de matrícules als principals accessos del terme municipal amb una càmera lectora que registrarà les matrícules i una altra d’ambient. Es tracta d’un sistema que permet registrar les matrícules dels vehicles que entren i surten del municipi i emeten avisos a temps real al cos de Mossos d’Esquadra. L’alcalde, Èric Sibina, afirma que “les càmeres permetran una gran millora en matèria de prevenció i capacitat de reacció de la policia amb l’objectiu de reduir els fets delictius, millorar la seguretat i millorar la sensació de tranquil·litat dels veïns i veïnes del municipi”. L’equip de govern “feia temps que hi estàvem treballant i finalment, ho hem pogut desencallar”, explica. I és que l’Ajuntament va signar el primer conveni per instal·lar càmeres amb el departament d’Interior el març del 2019, però els tràmits “es van aturar”.  Aquesta setmana s’han fet els controls de qualitat i la setmana vinent la certificació de totes les càmeres. Després d’aquests tràmits, entre finals de juliol i principis d’agost, se signarà un conveni amb el departament d’Interior de la Generalitat. El cost de la instal·lació i certificació de les càmeres és de 38.643 euros que assumeix l’ajuntament, que també serà qui en farà el manteniment. Sant Vicenç serà un dels primers municipis del territori a disposar d’aquest sistema. Funciona a través de les comunicacions en xarxa i sense fils.

Per altra banda, l’Ajuntament de Sant Pere també està fent tràmits amb el departament d’Interior per disposar d’aquest sistema.

 

 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació