Santi Vivet admet els mals resultats de JxCat en les eleccions municipals

L'alcalde en funcions va explicar aquest dimecres al 'Magatzem Magazín' de Ràdio Ona que no se'ls esperaven. 

Publicat 30/05/2019, Torelló - Política

L’alcalde en funcions de Torelló, Santi Vivet, reconeix que no s’esperaven els resultats de les eleccions municipals tot i que tenien clar que no aconseguirien els 7 regidors actuals. Vivet va explicar aquest dimecres al programa ‘Magatzem Magazín’ de Ràdio Ona que “l’aposta amb què ens hem presentat era molt arriscada, ja que 6 dels 7 regidors deixem la política i al capdavant hi hem posat una persona molt jove”. 

L’alcalde va admetre que possiblement hi ha hagut una mala estratègia per no haver previst el relleu ara fa quatre anys i donar-li continuïtat en el projecte i, en canvi, apostar per una renovació total del grup. Vivet va dir que “era complicat perquè fa quatre anys gairebé tots vam decidir no seguir”. Pel que fa als possibles pactes de govern, considera que és massa prematur parlar-ne, ja que “cal reflexionar sobre el què ha passat”. Tot i això considera que qui ho haurà de decidir és “el nou consistori” i “qui ha de portar la iniciativa és ERC-JpT, que és qui ha guanyat els comicis”. Santi Vivet és de l’opinió que JxCat potser s’haurà de replantejar “estar a l’oposició, perquè els ciutadans no han volgut que governéssim” i els republicans, en cas que ho creguin convenient, “tenen altres opcions”. Santi Vivet assegura que “governar amb 7 regidors és complicat” i recorda que JxCat va governar en minoria durant sis mesos i després va pactar amb ERC-JpT durant la legislatura que va del 2011 al 2015. 

JxCat ha perdut l'alcaldia i ha estat el clar perdedor de les eleccions municipals del passat diumenge i només va obtenir el 15'4% dels vots, 843 vots menys que en les últimes municipals, en total 1054. Són els pitjors resultats de la seva història. El grup encapçalat per Neus Codina només va aconseguir tres regidors i passa a ser la tercera força.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació