Torelló aprova la cessió del contracte de gestió del servei públic d'aigua i sanejament

El Consell Comarcal avança en la incorporació del gerent de l'empresa Osona Aigua i la seva futura entrada en funcionament.

Publicat 26/01/2021, Torelló - Política

La sessió plenària també va donar llum verda a la cessió del contracte de gestió del servei públic d’aigua i sanejament, mitjançant arrendament, per prestar-lo l’empresa Societat de Aguas de Barcelona, Sau-Agbar. Va comptar amb el suport d’ERC-JpT, JxCat i el PSC i l’abstenció de la CUP Torelló-Som Poble. L’alcalde, Marçal Ortuño, va explicar que “és un tràmit merament jurídic que no afecta per res l’Ajuntament” i que “respon a una decisió interna del propietari de l’empresa, el grup Soler”. Tot i això, sí que va constatar que “es produeix en un moment que estem pendents d’un canvi important, el que suposarà el canvi d’operador de servei”. Ortuño va informar que el Consell Comarcal va publicar dilluns passat el decret d’admesos i exclosos del procés selecció del gerent de l’empresa Osona Aigua. Aquest pas “permet que a finals de mes es pugui concloure el procés i disposar de la persona que ocuparà el càrrec i en un termini de 15 dies o tres setmanes s’incorpori a l’empresa”. Ortuño va afegir que “aquesta contractació permetrà avançar en la posada en funcionament del servei i cal fer notar que l’empresa ja és operativa i paral·lelament a aquest procés ja s’han redactat els plecs de licitació dels serveis que li calen per posar-lo en funcionament”. El portaveu del PSC va manifestar que “no acabem de veure clar el funcionament de l’empresa perquè no tenen suficients mitjans i hauran de contractar empreses privades” i que potser “l’aigua sortirà més cara que ara”, un fet que “seria molt greu”. Per la seva banda, Jordi Casanovas, de la CUP-Torelló Som Poble, va acusar els socialistes de fer “populisme barat” al dir que “un servei costarà més car i  que si el prestés una empresa de Torelló seria més barat quan no té informació ni dades” perquè això “crea alarma a la gent”.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació