Torelló aprova la creació del consell municipal de Ràdio Ona i el seu reglament regulador

L'equip de govern (Pdcat i FEM), ERC-JpT i el PSC hi voten a favor mentre que la CUP s'absté perquè no es permet que els grups polítics puguin escollir lliurement els seus representants en el consell.  

Publicat 18/12/2018, Torelló - Política
torello-aprova-la-creacio-del-consell-municipal-de-radio-ona-i-el-seu-reglament-regulador

La sessió plenària de dilluns al vespre a Can Parrella. (Foto: Ajuntament de Torelló).

El ple municipal de l’Ajuntament de Torelló va aprovar la creació del consell municipal de Ràdio Ona i el seu reglament regulador amb els vots a favor de l’equip de govern (Pdcat i FEM), ERC-JpT i el PSC i l’abstenció de la CUP. La seva voluntat és facilitar la participació de totes les entitats i professionals de la comunicació a l’emissora local. El consell és de caràcter consultiu i assessor i és l’òrgan a través del qual entitats i professionals podran fer les seves aportacions, propostes, suggeriments i demandes dins el marc institucional per millorar la promoció de la ràdio. El regidor de la CUP Lluís Toneu va dir que “el nostre grup ha hagut d’insistir durant un any en el ple perquè el consell municipal de Ràdio Ona fos una realitat i és una llàstima que no s’hagi pogut crear abans”. També va afegir que s’ha aconseguit “gràcies el treball previ portat a terme entre el passat mes d’octubre i novembre”. Els cupaires han fet diverses aportacions com “garantir la presència dels treballadors i treballadores en el consell, garantir la presència d’una persona de reconeguda vàlua en l’àmbit de la comunicació o de l’àmbit acadèmic, excloure professionals en actiu en mitjans que tracten assíduament informacions relacionades amb l’activitat política de l’Ajuntament, excloure persones que estiguin vinculades a opcions polítiques presents a Torelló i assegurar la presència del Setmanari Torelló per estrènyer la col•laboració i sinèrgies dels mitjans locals. Tuneu va dir que “ens ha quedat pendent encabir les entitats al nou consell perquè la seva participació pugui ser real” i va justificar l’abstenció del seu grup en aquest punt per “l’impediment que els grups polítics puguem escollir lliurement els nostres representants en el consell”. I és que va manifestar que “a diferència del què passa amb consells com els de benestar social, seguretat ciutadana o el Teatre Cirvianum, l’equip de govern exigeix que els representants siguin regidors”. 

Per  la seva banda, el portaveu d’ERC-JpT, Jordi Casals, va recordar que el consell municipal de Ràdio Ona “s’ha impulsat a partir d’una moció presentada pel nostre grup, conjuntament amb el del consell del Teatre Cirvianum”. Casals va afirmar coincidir al “cent per cent” amb els plantejament de la CUP. El republicà va dir que “hem recuperat l’espai de participació a Ràdio Ona incorporant a més persones del món de la ràdio i la comunicació”, però va lamentar “que s’hagi vetat que els representants dels grups polítics no hagin de ser electes, com passa en altres consells”.

Finalment, l’alcalde, Santi Vivet, va dir que “coincideixo amb tot menys amb els càrrecs electes, ja que penso que hem de ser-hi els regidors”. També va aprofitar per agrair les sessions de treball amb la resta de grups. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació