Torelló aprova per unanimitat el manifest del Dia Internacional contra la Violència Masclista

Torelló i Sant Vicenç van il·luminar dilluns de color lila la façana de l'Ajuntament. 

Publicat 26/11/2019, Torelló - Igualtat
torello-aprova-per-unanimitat-el-manifest-del-dia-internacional-contra-la-violencia-masclista

L'Ajuntament de Torelló il·luminat de color lila. (Foto: Ajuntament de Torelló).

El ple de Torelló va aprovar per unanimitat el manifest unitari de commemoració del Dia Internacional contra la Violència Masclista que se celebrava aquest dilluns i que especialment se centrava en les violències sexuals. El text recull que “les violències contra les dones, tradicionalment invisibilitzades, han sigut exposades públicament per les seves supervivents per denunciar un sistema patriarcal que ens oprimeix, ens silencia i ens mata” i que “s’ha posat en evidència que el problema no són els espais públics, els locals d’oci o les festes populars, perquè aquestes violències masclistes també les patim als nostres llocs de feina i a casa”. El manifest afegeix que “una agressió sexual a una dona no és un fet puntual, sinó una expressió més de l’estructura patriarcal, una agressió contra totes nosaltres, contra totes les dones”. Tot i que “les dones hem posat nom a unes violències sexuals fins ara naturalitzades i minimitzades, hem perdut la por a assenyalar i denunciar els agressors”, però “encara avui es fa imprescindible seguit treballant conjuntament i coordinament amb la implicació de totes les administracions i agents socials per l’eradicació de totes les violències masclistes i la reparació de totes les supervivents”. El manifest també fa referència als moviments feministes que “han sortit al carrer dia rere dia”. 

En el marc del Dia Internacional contra la Violència Masclista, Torelló va il·luminar dilluns de color lila la façana de l’Ajuntament, a la plaça de la Vila. Pel que fa al pas zebra de la plaça Sant Fortià es va realitzar l'acció protesta contra la violència de gènere a partir de l’obra ‘Secret Strike’ d’Alicia Framis, en una proposta de l’Escola d’Arts Plàstiques. Sant Vicenç també va il•luminar dilluns de color lila l’Ajuntament. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació