Torelló aprova per unanimitat la 43a modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana ‘El Puig’

La CUP-Torelló Som Poble i ERC-JpT es van abstenir en aquest punt. 

Publicat 21/05/2019, Torelló - Política
torello-aprova-per-unanimitat-la-43a-modificacio-puntual-del-pla-general-d-ordenacio-urbana-el-puig

La sessió a la sala noble de Can Parrella. (Foto: Ajuntament de Toreló).

El ple de dilluns a Torelló va ser eminentment de tràmit. Es va aprovar per unanimitat la 43a modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana ‘El Puig’. L’alcalde, Santi Vivet, va explicar que l’objectiu “és perllongar el carrer Puigdassalit fins a la Ronda del Puig, una actuació que ja estava contemplada l’any 1943, i que està previst que es desenvolupi mitjançant un sistema d’equidistribució de càrregues i beneficis”. La modificació proposada, canvia el sistema d’actuació de compensació a expropiació, assumint l’administració municipal totes les despeses, ja que ha quedat palès que és la única via per aconseguir l’obertura del nou vial per enllaçar la trama viària amb la Ronda del Puig. Tant la CUP-Torelló Som Poble com ERC-JpT es van abstenir perquè no creuen “que s’hagi d’aprovar aquest punt a 6 dies de les eleccions municipals i quan hi haurà un nou govern”. Els dos grups de l’oposició consideren que “hauria de ser el nou govern que esculli com s’ha de plantejar i actuar al respecte i ser qui treballi amb els veïns i eviti procediments judicials”. Per això consideren que fer-ho ara “és precipitat”. També van reclamar que “s’hagués pogut fer un treball amb tots els grups més ampli per buscar consens”. Dos regidors de l’equip de govern, Jordi Rossell i Marc Fontserè, van anunciar que no votarien en aquest punt per vinculació de veïnatge i amistat amb els veïns afectats. Tot i això es va aprovar amb majoria absoluta gràcies als vots del PSC. 

El ple també va donar llum verda a la licitació del servei de jardineria del municipi i es va aprovar el Pla Municipal de Protecció Civil. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació