Torelló aprova, per unanimitat, la moció que presenta l’AMI en defensa de l’espai públic

El ple també va acordar prorrogar, per un any, el contracte municipal de l'escola de música amb l'abstenció de la CUP.

Publicat 30/06/2020, Torelló - Política
torello-aprova-per-unanimitat-la-mocio-que-presenta-l-ami-en-defensa-de-l-espai-public

El ple es va celebrar per via telemàtica.

El ple de l’Ajuntament de Torelló va aprovar per unanimitat la seva adhesió a la moció que presenta l’AMI en defensa de l’espai públic. Va ser consensuada per tots els grups municipals. En ella es reitera el compromís en la defensa de l’espai públic com un lloc de lliure expressió de les diferents sensibilitats i ideologies amb un únic marc que ha de ser el de la Democràcia i respecte als Drets i Llibertats Fonamentals. També demana el màxim respecte per a l’autonomia local i les competències pròpies. Alhora diu que la prohibició i limitació de símbols legals però no oficials crea una confusió deliberada i busca l’assimilació de legalitat a oficialitat quan en realitat no és així. El text també fa una crida a tots els demòcrates perquè es sumin a aquesta defensa de l’espai públic per tal que sigui un reflex de la pluralitat. Per últim exposa que amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+, que es commemora el 28 de juny, s’acorda penjar o mostrar en un lloc representatiu a l’edifici de l’Ajuntament la bandera de l’arc de Sant Martí. En aquest sentit hi va haver un suport unànime a la Declaració Institucional del Dia Internacional de l’Orgull Lesbià, Gai, Bisexual, Transsexual i Intersexual.

Per altra banda, la sessió plenària va acordar, per un any, el contracte de servei municipal de l’escola de música que gestiona la Fundació Privada Estudis Municipals de Manlleu. Pel que fa la CUP es va abstenir. Els cupaires van explicar que “ens genera dubtes” i que “cada cop ens grinyola més el model i el què suposa a nivell econòmic”. Els grups municipals van coincidir en la necessitat d’actualitzar el model de gestió i buscar un espai definitiu per l’escola. El ple també va acordar imposar una sanció de 3455’85 euros a un ciutadà per diverses infraccions lleus, greus i molt greus en matèria de gossos potencialment perillosos. Alhora es va aprovar, amb l’abstenció de JxCat, una modificació del contracte de neteja de les dependències i equipaments municipals, sobrevinguda arran de la celebració del casal d’estiu.  També es va donar llum verda a la propera actualització dels preus del servei de subministrament d’aigua amb les abstencions de la CUP i el PSC. A més, el ple va donar suport al conveni entre l’Ajuntament de Torelló i el Consell Comarcal d’Osona per la delegació del servei de recollida de deixalles i incloure-hi les prestacions referents a la recollida de serveis extres per fires i festes així com la reparació de contenidors. El regidor de Medi Ambient, Adrià Jaumira, va avançar “la voluntat de minimitzar el problema dels voluminosos, a través d’una major freqüència de recollida i una campanya informativa de sensibilització i conscienciació.

En l’apartat de mocions la CUP en va presentar una de suport a la carta dirigida a la consellera de Salut i el conseller de Treball i Afers Socials per reclamar ‘Atenció primària a les residències’ que va ser aprovada per unanimitat.

Per últim, en l’apartat d’informacions el regidor de Cultura, Xevi Lozano, va explicar que “Torelló tindrà festa major” i que la majoria d’actes se centralitzaran als jardins de Can Parrella.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació