El ple de Torelló deroga la taxa de terrasses

També facilitarà que se'n puguin obrir de noves, segons va aprovar en el ple municipal. 

Publicat 26/05/2020, Torelló - Política
torello-aprova-per-unanimitat-la-proposta-d-adhesio-al-pacte-d-alcaldes-i-alcaldesses-pel-clima-i-l-energia

El ple es va tornar a celebrar de manera virtual.

El ple de Torelló celebrat dilluns al vespre, en format virtual, va aprovar la derogació de la taxa de terrasses i facilitar que alguns bars i restaurants que no en tenen, puguin obrir-ne de noves. La proposta, amb la intenció de reactivar el sector de la restauració, afectat per la crisi derivada del Covid-19, es va aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern, la CUP i el PSC, mentre que Junts per Catalunya es va abstenir. La regidora d’Hisenda, Elisabet Viñas, va xifrar en 4.500 euros la quantitat que no es recaptarà per aquest concepte i va remarcar la intenció de col·laborar amb bars i restaurants perquè puguin arrancar amb un mínim d’activitat. Aprofitant aquest mateix punt de l’ordre del dia, l’alcalde, Marçal Ortuño, va enumerar les mesures que s’han adoptat al municipi durant les últimes setmanes amb relació a la crisi sanitària i econòmica del coronavirus. Va destacar, per exemple, que els serveis socials de l’Ajuntament han atès 331 persones i que es treballa per seguir reobrint els equipaments municipals amb totes les garanties de seguretat necessàries.

També es va aprovar la proposta d’adhesió al pacte d’alcaldes i alcaldesses pel clima i l’energia. D’aquesta manera el consistori fa seus els objectius de la Unió Europea per l’any 2030 i adopta el compromís de reduir les emissions de CO2 en el seu territori en més del 40% i a esdevenir més resilients als impactes del canvi climàtic mitjançant a la creació de plans d’acció. També es compromet a elaborar un Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i pel Clima (PAESC) en un termini màxim de dos anys des de la data d’adhesió al Pacte. També a elaborar un informe bianual per l’avaluació, control i verificació dels objectius, a organitzar el Dia de l’Energia, a informat de les fites obtingudes en acompliment del Pla d’Acció i a participar en la Conferència d’Alcaldes/esses per l’Energia Sostenible i el Clima a Europa.

Per altra banda, amb els vots a favor de tots els grups, es van aprovar les modificacions del conveni col·lectiu del personal funcionari i laboral de l’Ajuntament als efectes de meritació dels períodes d’incapacitat temporal en les pagues extraordinàries. A partir d’ara, les situacions d’incapacitat temporal del personal de l’Ajuntament no es contemplaran com a absència i no donaran lloc a deducció en el càlcul de les pagues extraordinàries. Alhora es va aprovar, per unanimitat, la pròrroga del contracte de serveis de transport adaptat, modalitat porta a porta.

Ahora es va donar llum verda a l’expedient de modificació de pressupost per transferències de crèdit de partides que s’estimen reductibles per destinar-les a contractar el gerent del nou Casal d’estiu que organitza l’Ajuntament conjuntament amb altres entitats. El regidor de Joventut, Xevi Lozano, va explicar que “la intenció és fer un casal transversal i multidisciplinari que doni resposta a les necessitats dels infants i joves del municipi”. També va anunciar que a partir de la setmana vinent “tornaran a obrir les biblioteques de Torelló i el Museu de la Torneria” i que també “s’està treballant de cara a la Festa Major per tal que es pugui celebrar de la millor manera possible”.

En l’apartat d’informacions, la regidora d’Educació i Benestar Social, Núria Montanyà va fer balanç del tancament de les preinscripcions escolars i va explicar el procediment que se seguirà a partir d’ara. També va anunciar que al juliol s’iniciaran les sol·licituds d’ajuda de pobresa energètica. Per últim, el regidor d’Esports i Salut Pública, David Sánchez, va comunicar que del 2 al 4 de juny es farà un acapte de sang a la sala polivalent i que es treballa en la reobertura dels equipaments esportius i amb les corresponents mesures de seguretat.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació