Torelló aprova una moció de rebuig a la supressió dels jutjats de violència contra la dona

La regidora de Polítiques d’Igualtat va anunciar la propera constitució de la Taula de Torelló contra la violència masclista. 

Publicat 27/02/2020, Torelló - Política

El ple de l’Ajuntament de Torelló va aprovar per unanimitat la moció presentada pel PSC de rebuig a la supressió dels jutjats de violència contra la dona que proposa un document del TSJC. El text demana a la Generalitat de Catalunya que prioritzi la lluita contra aquest tipus de violència i que impulsi un Pacte Català contra la Violència Masclista. També exigeix que la Generalitat incrementi els recursos i mitjans per facilitar l’accés de les víctimes a la violència masclista a l’empara judicial i que aquest extrem passa per aproximar els òrgans judicials a les víctimes. La regidora de Polítiques d’Igualtat, Núria Montanyà, va anunciar la propera constitució de la Taula de Torelló contra la violència masclista. Per altra banda, tots els grups municipals van donar suport al Manifest amb motiu de la commemoració, el proper 8 de març, del Dia Internacional de les Dones. Montanyà va dir que “l’objectiu és treballar cap a la igualtat i impulsar unes polítiques cap a una societat més justa”, així com també va constatar que “encara hi ha molta feina per fer”. Montanyà va avançar els actes commemoratius que es realitzaran entorn del Dia de les Dones. Es tracta d’un club de lectura, una sessió de cinema, un espectacle de pallasses, tres xerrades, una jornada sobre ecofeminisme i una proposta de l’EAPT.

Des del grup municipal de la CUP es va fer una crida a participar a la vaga general feminista convocada per aquest 8 de Març. Entre altres, segons la regidora Elena Crespi perquè “el 8 de març és diumenge i és necessari visibilitzar que el diumenge és dia laborable per moltes treballadores de la llar, d’hospitals, hosteleria, forns de pa, residències, serveis d’atenció domiciliària, unes feines molt feminitzades i precaritzades”. També per reivindicar “els drets laborals de moltes treballadores de la llar, sense dret a contracte ni prestacions”.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació