Torelló aprova una moció de suport a la ILP Universitats per la rebaixa dels preus universitaris a Catalunya

El PSC va ser l'únic grup que es va abstenir perquè considera que la igualtat d’oportunitats ja està garantida amb el model actual.  

Publicat 30/04/2019, Torelló - Política
torello-aprova-una-mocio-de-suport-a-la-ilp-universitats-per-la-rebaixa-dels-preus-universitaris-a-catalunya

Els tres regidors de la CUP. (Foto: CUP Torelló-Som Poble).

La CUP Torelló- Som Poble va presentar en el ple una moció de suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Universitats per la rebaixa dels preus universitaris a Catalunya que es va aprovar amb el suport de tots els grups a excepció del PSC que es va abstenir. La proposta recull que durant els anys de la crisi econòmica els centres universitaris “han patit una davallada del 17%” i que les universitats públiques catalanes “s’han situat entre les que reben menys finançament públic d’Europa i, en canvi, les taxes que paguen els estudiants superen la mitjana europea i espanyola”. Catalunya “és la comunitat autònoma amb les matrícules més altes, amb 2131 euros per estudiant, un 50’4% per sobre de la mitjana espanyola que es fixa en 1412 euros”. Aquesta diferència “situa als qui estudien a Catalunya en clar desavantatge respecte a la resta d’estudiants de l’estat espanyol”. El cupaire Francesc Manrique va comentar que se sol·licita “establir un marc català de preus universitaris que suposi una moderació de preus d’instauració progressiva i conforme la normativa sectorial vigent per tal de garantir un accés universal als estudis universitaris de Catalunya”. 

El PSC es va abstenir perquè segons va explicar el seu portaveu, Francesc Ribera, “considerem que la igualtat d’oportunitats ja està garantida amb el model actual al Parlament de Catalunya”. 

Des d’ERC-JpT, el seu portaveu, Jordi Casals, va dir que “volem que l’Ajuntament de Torelló acompanyi aquestes signatures que s’han recollit des del teixit associatiu i dels ciutadans que l’han impulsat”. L’equip de govern també hi va votar a favor. El regidor d’Ensenyament, Marc Fontserè, considera que “l’actual model de preus públics universitaris és injust i s’ha de corregir el més aviat possible”. 

L’acord de la moció es traslladarà a la comissió promotora de la ILP universitats, al Parlament de Catalunya, a la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixements de la Generalitat i a l’Associació Catalana d’Universitats Públiques. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació