Torelló impulsa una campanya per captar pisos buits

Es demana als propietaris que es plantegin donar als habitatges un valor social i oferir-los a famílies amb necessitats. 

Publicat 15/01/2020, Torelló - Habitatge
torello-impulsa-una-campanya-per-captar-pisos-buits

Cartell de la campanya.

L’Ajuntament de Torelló va posa en marxa el passat mes de desembre una campanya per explicar als propietaris d’habitatges buits els avantatges i garanties que suposa posar-los a disposició de la seva borsa de lloguer. L’objectiu és que els propietaris “es plantegin donar-los un valor social per oferir-lo a persones que no tenen possibilitats econòmiques d’accedir a l’habitatge”, explica el regidor d’Habitatge, Adrià Jaumira. Actualment Torelló té una norantena de pisos buits segons l’anàlisi fet per l’entitat Vincle. La recerca s’ha fet a través dels rebuts de l’aigua i concretament comptabilitzant aquells habitatges que fa, com a mínim, dos anys que no tenen consum. Jaumira admet que “és complicat saber quants pisos estan buits actualment”, però assenyala que el treball de l’Ajuntament anirà “en aquesta direcció”. És per aquest motiu que els habitatges que no estiguin ocupats “se’ls aplicarà un recàrrec, és a dir, una taxa de l’IBI superior a la resta”.També es desconeix el motiu pels quals aquests habitatges estan buits. El regidor diu que “hi poden haver diverses teories com pot ser per especulació, pisos propietats dels bancs i altres que s’hagin adquirit per herència de gent que ha marxat de Torelló”. 

Les persones que decideixin posar el pis a la borsa d’habitatge percebran una bonificació de l’IBI del 75%. En definitiva, segons Jaumira, “sempre hi haurà unes garanties més bones que un lloguer directe”. En aquest sentit afegeix que “cobreix 6 mensualitats per impagaments i també s'ofereix un seguiment de la relació contractual i del bon ús de l'habitatge". També podran disposar d'una assegurança multirisc per desperfectes de fins a 3.000 euros i una assegurança de defensa jurídica en cas d'impagaments". A més, tenint el pis llogat, s'evita el seu deteriorament i possibles ocupacions il·legals.  

Des de l’Ajuntament conviden a totes les persones que tinguin habitatges buits a posar-se en contacte amb l’Oficina d’Habitatge de Torelló, situada a La Carrera. I és que els habitatges que consten a la borsa no cobreixen la demanda. 

 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació