Torelló prorroga un any la gestió del servei públic de neteja viària

La CUP Torelló-Som Poble es va abstenir i va criticar la manca de planificació per part de l'equip de govern. 

Publicat 26/01/2021, Torelló - Política

El ple de l’Ajuntament de Torelló va aprovar la pròrroga del contracte de gestió del servei públic de neteja viària del municipi mitjançant concessió administrativa per una anualitat més. D’aquesta manera es prorroga el contracte entre el consistori torellonenc i Fomento de Construcciones i Contratas Medio Ambiente, des de l’1 de setembre del 2021 fins a l’1 de setembre del 2022. L’alcalde, Marçal Ortuño, va explicar que aquest punt serveix “per posar de nou sobre la taula la renovació de contractes” i que des de l’equip de govern entenen “que la manera com l’Ajuntament ha de prestar el servei és buscar sempre l’optimització del binomi entre qualitat i preu”. Segons Ortuño, “és el nostre deure vetllar perquè aquesta relació es vagi adaptant a les circumstàncies de cada moment i perquè el cost sigui el màxim d’ajustat i el benefici reverteixi en el mateix servei. Per tant, al ciutadà i no a l’empresa privada”. L’alcalde va afegir que “el venciment del contracte de neteja viària es pròrroga un any per poder estudiar quina és la millor manera de prestar aquest servei sense caure en una nova concessió per simple inèrcia” i que “s’han calendaritzat tots els contractes que vencen pel que queda de mandat i en els que ho fan més enllà pretenem tenir l’estudi per poder prendre la decisió en aquell moment”. I és que segons va afirmar “en el de la neteja viària seria precipitat fer-ho ara i cal estudiar totes les alternatives possibles”. També va assegurar que “el fet que no es compti des de fa dos anys amb la plaça d’enginyer que és qui es responsabilitza d’aquests contractes dificulta aquesta tasca”.

Per la seva banda, la CUP Torelló-Som Poble va abstenir-se en aquest punt. Jordi Casanovas va dir que el seu grup “sempre prioritzarà la gestió dels serveis de forma pública” i que cal posar en valor “la priorització del servei per sobre el benefici, la funcionalitat i adaptabilitat no lligada a contractes estrictes i sobretot en aquells serveis que afecten directament el dia a dia dels ciutadans i el seu benestar”. Casanovas va afegir que “no veiem una posició prou valenta per part de l’equip de govern a l’hora de defensar la gestió pública”. El cupaire va criticar “la manca de planificació i efectivitat de l’equip de govern, ja que últimament estem massa acostumat a prendre decisions ràpides per falta de temps o a allargar o prorrogar un contracte per guanyar temps”. Jordi Casanovas va dir que ERC-Jpt “en general pren les decisions més fàcils  i que li portin menys feina i menys entrebancs”. Des de JxCat, la seva portaveu, Neus Codina, va posar sobre la taula que encara no es disposa dels informes d’impacte econòmic i d’incidències del contracte actual, mentre que la socialista Roser Roma va manifestar que “tot i que és un servei que ens consta que funciona bé, ens agradaria que la seva gestió fos municipal”.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació